Hakan Han Özcan ulaşım krizinin perde arkasını anlattı

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da ulaşım esnafına destek vermek için verdikleri teklifin ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından reddedildiğini söyledi.
Ankara Masası
|
11 Mart 2022, Cuma - 16:41
Hakan Han Özcan ulaşım krizinin perde arkasını anlattı

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Çay Tv'de Murat Erdoğan'la Bakış Açısı programına konuk oldu.

Özcan, programda Ankara'da geçtiğimiz günlerde özel halk otobüsü ve minibüs şoförlerinin kontak kapatmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşanan krizin nedeninin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Özcan, gerekli adımların atılmadığının altını çizdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi'ne ulaşım esnafına yönelik doğrudan destek içeren Başkanlık yazısındaki teklifleri daha da yükselterek belediyeden geçirmek istediklerini belirten Özcan, bunun ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edildiğini ifade etti.

"Kendince kahraman olmaya çalışıyor."

Mansur Yavaş tarafından kararın neden veto edildiğine dair açıklamalarda bulunan Özcan "Neden veto etmiş. Dediği şu, 'Söz konusu değişiklik önergesi oy çokluğu ve 221 sayılı karar numarasıyla karara bağlanmıştır. Tüm bu nedenlerle kanuna aykırılık teşkil eden, toplu taşıma yapan diğer sistemler yönünden adaletsiz doğurabilecek olan, hiçbir veriye dayanmayan ve ABB'nin bütçe değerleriyle örtüşmeyen 221 sayılı meclis kararının Büyükşehir Belediye Meclisi'ne iadesinin uygun olacağı düşünülmektedir.' Burada vetoyu ediyor. Bunu veto ediyorsun şimdi ise video çekiyorsun. O videoda esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiriyorsun. Buruda bizi bir yere çekmeye çalışılıyor. Şimdi bizim dediğimizi kabul etmiyor, şimdi bunu tekrar meclise getirecek ve mecliste tekrar destek verelim diyecek. Vetoyu eden sen, çözüm oluşturuyorum deyişte kitleye sen, insanlara otobüslere binmeyin özel taşıma araçlarına binin diyen sen, akabinde 6,5 TL'ye UKOME'ye teklifte bulunacağım diyen sen, Ulaşım 6,5 TL olunca, vatandaş tepki gösterdiğinde ben yapmadım diyecek. Esnaf deyince ben yaptım diyecek. Sıkıntıyı çeken bu kısır siyasette vatandaş. Bizde vatandaşımızın hakkını savunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. ABB'de bu gibi yanlışlar olmasın diye mücadele ediyoruz. Biz bu şekliyle kabul etmişiz. Büyükşehir belediye Başkanı veto etmiş. Veto eden Belediye Başkanı bugün çözüm üretiyorum diye kendince kahraman olmaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir şey. " şeklinde konuştu.

" Seviyeyi bu kadar düşürmemek lazım"

Mansur Yavaş'ın ulaşım sıkıntısının çözülmesinin ardından "Ankara büyük bir projeyi yapmayarak ulaşım esnafına destek vereceğiz"  ifadelerini içeren videoyu sosyal medya hesabından yayımlamasına tepki gösteren Özcan "Ankara'da ne yaptın, kaç tane büyük projen var. Sen belediyeyi şeffaf yönetiyorum diye billboarda çıktım. Sen Ankara'da et dağıtıyoruz diye billboard çıktın. Sen yaptığımız yardımların 40'ta birini yapmamışsın, bunu çok yapıyorsun gibi abartıyorsun. Vicdansız. Bura Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti. Seviyeyi bu kadar düşürmemek lazım. Seviyeyi yükseltmek lazım."dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1357864/hakan-han-ozcan-ulasim-krizinin-perde-arkasini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.