Tevfik Göksu'dan İmamoğlu’ açıklaması: “Başarısızlığın hesabını vermeden kaçmak istiyor”

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB başkanı İmamoğlu'nun İstanbul diye bir gündemi olmadığını belirterek önce Cumhurbaşkanı şimdi de CHP Genel Başkanı olma hayali peşinde koştuğunu söyledi. Göksu, 2024 yerel seçimlerinde İBB Başkanlığı için de göz kırptı.
Ersin Küçükbarak
|
22 Temmuz 2023, Cumartesi - 11:42
Tevfik Göksu'dan İmamoğlu’ açıklaması: “Başarısızlığın hesabını vermeden kaçmak istiyor”

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, CNN Türk’te Fulya Öztürk'ün sunduğu canlı yayına katılarak gündemi değerlendirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı Zoom toplantısını eleştiren Göksu "Bu kadar büyük bir kente siz arkanızı dönüp, başka bir yere giderseniz İstanbul'u başka bir alana taşımış olursunuz. İmamoğlu'nun İstanbul diye bir gündemi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbullulara hesap vermeden kaçmak istiyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sinyali

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’dan adaylık sinyali de geldi:

"İBB Başkanın İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusuyla gönül bağı olmayabilir ama benim bu şehirle gönül bağım var. İBB Başkanı, İstanbul için hayati öneme sahip deprem konusu mecliste görüşülürken meclise gelmiyor, CHP Genel Başkanlığı için 50 günde 200 toplantı yapıyor."

“İstanbul medeniyet değerlerimizin kök hücresidir”

Tevfik Göksu'nun açıklamaları şöyle:

Bizim medeniyet kültür ve değerlerimizde şehir tasavvur edilirken 4 temel kavram ile tarif edilir. İhya, İnşa, tebarüz ve idrak. 4 temel kavram şehrin tasavvurunu anlatır. En önemli şey idrak ve tebarüzdur. Yani nereye bastığını bil ve kime neyi bırakacağını bil. O açıdan insan nereye bastığını neye bastığını bilirse kime de neyi bırakacağını bilir. Diye bizim şehir tasavvurumuzda 4 temel kavramdır bu. Biz sıradan bir şehirden bahsetmiyoruz, İstanbul'dan bahsediyoruz. İstanbul bizim kendi tarihi kültürel değerlerimizin, medeniyet değerlerimizin kök hücresidir. İstanbul bizim gözbebeğimizdir. İstanbul dünyanın bize ikram ettiği en kıymetli hazinemizdir. Kültürel birikimiyle, hoşgörüsüyle, sosyolojisiyle, Sülaymaniye'siyle, Ayasofya'sıyla. Her tarafa baktığınız zaman Necip Fazıl'ın tabiriyle 'Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar' dediği bir kenttir. Şimdi siz böyle bir kentte görev yaparken önce nasıl bir kentte görev yaptığınızı idrak etmeniz gerekir. Eğer nasıl bir şehirde görev yaptığınızı hissetmezseniz, kendinizi ' oyunda ve oyuncakta' hissedersiniz.”

İmamoğlu’na eleştiri: “Önce Cumhurbaşkanı şimdi CHP Genel Başkanlığı hayali kuruyor. İstanbul nerede?”

"Kendinizi esas idrak etmeniz gereken makamın üstünde tasavvurda bulunan bir insan değil, başka alanlarda uğraş veren bir insan olarak kendinizi konumlandırırsınız. Şimdi şu soruyu sorayım. Yaklaşık 5 yıla yaklaşıyor görev süresi. Son iki yılı cumhurbaşkanı adayı olma hayaliyle geçti. Sonra son 1 yıl CHP Genel Başkanı olma hayali ile geçiyor. Ben soruyorum, şu 5 yılda İstanbul nerede?”

“İmamoğlu'nun İstanbul diye bir gündemi yoktur”

“Bu kadar büyük bir kente siz arkanızı dönüp, başka bir yere giderseniz İstanbul'u başka bir alana taşımış olursunuz. İmamoğlu'nun İstanbul diye bir gündemi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbullulara başarısızlığın hesabını vermeden kaçmak istiyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091110/tevfik-goksudan-imamoglu-aciklamasi-basarisizligin-hesabini-vermeden-kacmak-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.