Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir?

Doktor, siyasetçi, insan hakları aktivisti, gazeteci ve yazar Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? 28. dönem Yeşil Sol parti Kocaeli milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
26 Temmuz 2023, Çarşamba - 11:23
Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir?

Ömer Faruk Gergerlioğlu,  2 Kasım 1965 tarihinde Isparta'da dünyaya geldi. Gergerlioğlu, eğitimini Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamlayarak mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra Gergerlioğlu, uzun yıllar çeşitli sağlık kuruluşlarında doktor olarak çalışmıştır. Aynı zamanda bir insan hakları savunucusu olarak da tanınır. Özellikle işkence mağdurlarının hikayelerini duyurarak, işkenceye karşı mücadele etmiş ve bu alanda aktif rol almıştır.

Siyasi kariyeri

Ömer Faruk Gergerlioğlu, siyasi kariyerine 2011 genel seçimlerinde AK Partiden Kocaeli aday adayı oldu fakat seçilemedi. Daha sonra  Gergerlioğlu, 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokrat Partisi'nden 27. dönem Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi.  17 Mart 2021 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce onanan hapis cezasına ilişkin TBMM'ye sunulan Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasıyla milletvekilliği düşürüldü.

Fakat daha sonra Anayasa Mahkemesi  1 Temmuz 2021'de aldığı kararla Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun seçilme ve siyaset yapma hakkının ihlal edildiğine hükmetti. Yeniden milletvekili olan Gergerlioğlu, 2023 genel seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 28. dönem Kocaeli milletvekili olarak tekrardan meclise girdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091649/omer-faruk-gergerlioglu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.