Ukrayna’da 18 Rus milletvekiline 15 yıl hapis cezası

Ukrayna’da, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın 18 milletvekili gıyaben 15 sene hapis cezasına çarptırıldı.
Mevlüt Peker
|
26 Temmuz 2023, Çarşamba - 21:35
Ukrayna’da 18 Rus milletvekiline 15 yıl hapis cezası

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Palamentosu'nun alt kanadı olan Duma'dan 91 milletvekilinin Ukrayna'ya karşı başlatılan geniş çaplı savaşa katkıda bulunduklarına dair inkar edilemez kanıtların toplandığı belirtildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin yazılı açıklamasında, bu milletvekillerinden 18'inin 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve diğer 73 Rus milletvekili hakkında ise iddianamenin mahkemeye gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca açıklamada, milletvekillerinin 15 Şubat 2022'de geçici olarak işgal edilen Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıması için Rusya Devlet Başkanı'na çağrıda bulunma kararını desteklediklerinin tespit edildiği ifade edildi. Benzer şekilde, 22 Şubat'ta söz konusu milletvekilleri, Kremlin ile Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti terör örgütleri arasındaki sözde dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardım anlaşmasının onaylanması için oy kullandıkları ve Moskova'nın bu kararı Ukrayna'ya karşı geniş çaplı silahlı saldırı başlatmak için resmi dayanak olarak kullandığı bilgisi aktarıldı.

18 Rus milletvekilinin hapis cezasına çarptırılmasının, Rusya topraklarında bulunmaları sebebiyle cezalarının başlangıç tarihinin fiilen gözaltına alındıkları günden itibaren belirleneceği de vurgulandı. Bu olaylar, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik ve siyasi çatışmanın boyutlarını yansıtan önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091731/ukraynada-18-rus-milletvekiline-15-yil-hapis-cezasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.