İYİ Parti seçimlere tek başına girecek iddiası

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına girmeye hazırlandığını iddia etti. Selvi, İYİ Parti'nin CHP'nin adaylarını destekleme karşılığında bazı ilçeleri isteyeceğini öne sürdü.
Ankara Masası
|
28 Temmuz 2023, Cuma - 09:26
İYİ Parti seçimlere tek başına girecek iddiası

2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi ittifaklar da yeniden şekilleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yapan partilerin yerel seçimlerde nasıl bir siyaset izleyeceği merak ediliyor.

O ittifaklardan birisi de Millet İttifakı. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ittifakı oluşturan ana partilerden İYİ Parti ve CHP'yle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Selvi, İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına girmeye hazırlandığını yazdı.

"Şurası kesin" ifadesini kullanan Selvi "1- İYİ Parti yerel seçimlerde CHP ile daha önceki gibi Türkiye genelinde bir ittifak yapmayacak. 2- En güçlü seçenek olarak il ve bölge bazlı ittifak görünüyor" maddelerini sıraladı.

İYİ Parti o ilçeleri isteyecek

İYİ Parti'nin büyükşehirlerde CHP'nin adayını destekleme karşılığında, bazı ilçeleri isteyeceğini iddia eden Selvi, "İstanbul ve Ankara’da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı destekleme karşılığında bazı ilçelerin İYİ Parti’ye bırakılması isteniyor. Ankara’da Etimesgut ve Gölbaşı ile CHP’nin elindeki Yenimahalle, İstanbul’da ise Şile, Üsküdar ve CHP’li bir belediye isteniyor. İl bazında ise kesin bir karar verilmiş değil ama Manisa, Mersin, Balıkesir, Antalya gibi seçenekler üzerinde duruluyor" ifadesini kullandı. 

Selvi, HDP (Yeşil Sol) için de, "HDP’nin yerel seçimlere tek başına girmesi üzerinde duruluyor. İstanbul’u bilmem ama bölgede tartışmasız tek başına girecekler. İstanbul’da ittifak yapmama ihtimalleri de var" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091896/iyi-parti-secimlere-tek-basina-girecek-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.