Yerel seçimlerde yeni ittifak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi'nin 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde CHP ile işbirliğine sıcak baktığı iddia edildi.
Ankara Masası
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 09:29
Yerel seçimlerde yeni ittifak

28 Mayıs’ta gerçekleştirilen  cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yapılan görüşmelerin ardından Zafer Partisi, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almıştı.

Yapılan işbirliğinin  31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde de devam edeceği öne sürüldü. 

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre,  Zafer Partisi yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde gelişen sürecin “CHP ile yerel seçimlerde olası bir işbirliğine dönüşme evresine yeşil ışık yaktı. Ancak Zafer Partisi, işbirliği sürecinde bazı kırmızı çizgileri işaret ediyor.

Zafer Partisi'nin kırmızı çizgileri

CHP'nin yer aldığı Millet İttifakı'yla olası bir işbirliğinde Zafer Partisi'nin taviz vermeyeceği ilkeleri yetkililer 'Atatürk’ten taviz vermeyiz. Atatürk çizgisindeki milliyetçilikten taviz vermeyiz. Vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyiz. Tarikat ve cemaatlere karşı olduğumuzu zaten defalarca kamuoyu ile de paylaştık. Anayasanın ilk 4 maddesini kesinlikle tartışmaya açtırmayız' şeklinde sıraladı

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088332/yerel-secimlerde-yeni-ittifak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.