CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kimdir?

Türk doktor, siyasetçi ve aktivist Canan Kaftancıoğlu kimdir? Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olan ve sıklıkla gündemde olan isimler arasında yer alan Canan Kaftancıoğlu nereli, kaç yaşında ve neden tutuklandı?
Suat Mutlu
|
28 Temmuz 2023, Cuma - 12:31
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kimdir?

Canan Kaftfancıoğlu,  3 Şubat 1972 tarihinde Ordu Mesudiye'de dünyaya geldi. Kaftancıoğlu, eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur. Doktor, uzmanlığını Adli Tıp üzerinde yapmış ve Adli Tıp Doktoru olarak Sivas Suşehri  Devlet Hastanesi’nde acil tabibi  olarak kariyerine adım atmıştır. 

Siyasi kariyeri

Canan Kaftfancıoğlu,  Siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi'nde aktif olarak katılarak başlamıştır. Kaftancıoğlu, 2011-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi basın, kültür ve iletişimden sorumlu İl Başkan yardımcılı görevinde bulundu. Daha sonra 2012 yılında 2 yıl boyunca İl Başkan Vekilliği görevinde bulunan Kaftancıoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Maltepe belediye başkanı olarak düşünülmüş fakat bu fikir havada kalmıştır. 

İstanbul İl Başkanlığı

Canan Kaftancıoğlu, 13 Ocak 2018 yılında CHP'nin düzenlediği 36. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul İl Başkanlığı'na seçilmiştir. Bu görevi, İstanbul'daki CHP örgütlenmesi ve siyasi çalışmalarının lideri olmasını sağlamıştır. Kaftancıoğlu,  Başkanlığı döneminde, İstanbul'daki yerel seçimlerde büyük önem taşıyan biri olmuştur. Partisinin İstanbul'da iyi bir performans göstermesi için çalışmış ve partinin adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki başarısında etkili olmuştur. 

Sosyal Aktivizm ve Kadın Hakları

Siyasi kariyerinin yanı sıra, Canan Kaftancıoğlu sosyal aktivist olarak da bilinmektedir. Kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sosyal adalet konularında aktif olarak çalışmalar yürütmüştür. Kadınların siyasette ve toplumsal hayatta daha fazla temsil edilmeleri için mücadele etmiş ve kadınların güçlenmelerini desteklemiştir.

Tutuklanması ve siyasi yasak kararı

Canan Kaftancıoğlu, 12 Mayıs 2022 tarihinde yapmış oldu paylaşımlar ile "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılarak siyasi yasak getirildi. Bu olayın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı önünde bir konuşma gerçekleştirdi.

31 Mayıs 2022 tarihinde 37. Ağır Ceza Mahkemesinde, Silivri Ceza İnfaz Kurumu tarafından tahliye edilmiştir. Kaftancıoğlu'nun 14 Haziran 2022 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından parti üyeliği düşürülmüştür. 

Eserleri

-Roboski İstenmeyen Çocuklar

-Bir Eflatun Ölüm

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2091938/chp-istanbul-il-baskani-canan-kaftancioglu-kimdir
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.