Deprem bölgesi için GSS süresi uzatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesi için GSS (Genel Sağlık Sigortası) çerçevesinde yapılan düzenlemelerin süresinin uzatıldığı bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
28 Temmuz 2023, Cuma - 20:04
Deprem bölgesi için GSS süresi uzatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, asrın felaketinin merkezi Kahramanmaraş ve deprem felaketinden etkilenen iller için GSS (Genel Sağlık Sigortası) çerçevesinde gerçekleştirilen düzenlemelerin süresinin 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Sosyal medya platformu Twitter’daki @isikhanvedat kurumsal onaylı hesabından açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, "Deprem bölgesi illerimizden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde, Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemelerin süresini 30 Kasım'a kadar uzatıyoruz. Sosyal devlet anlayışımızla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, sosyal medya paylaşımında SGK’nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) konuya dair açıklamasına da yer verdi.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)'nın açıklamasında ise şöyle denildi:

"Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde meydana gelen depreme bağlı olumsuz etkilerin devam ediyor olması nedeniyle bu bölgelerde; sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucularına yapılan müracaatlarda 'doğal afet' provizyonu alınması halinde 'ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar ve tıbbi malzemelerden katılım payı' alınmaması; kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularında (eczaneler/merkezler) zorunlu statik IP uygulamasının kaldırılması 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092001/deprem-bolgesi-icin-gss-suresi-uzatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.