Kur’an-ı Kerim’e saldırılara karşı İİT harekete geçiyor

İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) dışişleri bakanları, İslam dini mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırıları görüşmek üzere toplanıyor. Çevrim içi toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katılıyor.
Mevlüt Peker
|
30 Temmuz 2023, Pazar - 17:53
Kur’an-ı Kerim’e saldırılara karşı İİT harekete geçiyor

İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı), Danimarka ve İsveç'te İslam dini mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan aşağılık saldırıları ele almak üzere, yarın sanal ortamda bir araya gelecek.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, toplantının ana gündem maddesinin Avrupa'da artan İslam düşmanlığı bağlamında alınabilecek somut adımlar ve bu tür menfur saldırılara karşı İİT üye ülkelerinin birlikte hareket edeceği bir tutum oluşturmak olduğu belirtildi.

Toplantının 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi olarak planlandığı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın çevrim içi olarak katılacağı ifade edildi.

Son zamanlarda İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artarken, bu provokasyonların polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak gerçekleştirilmesi büyük tepki topluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092181/kuran-i-kerime-saldirilara-karsi-iit-harekete-geciyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.