Fidan’dan Billström’e: Bu aşağılık eylemler devam edemez

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’ü arayarak, “Bu aşağılık eylemler devam edemez” uyarısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
30 Temmuz 2023, Pazar - 19:52
Fidan’dan Billström’e: Bu aşağılık eylemler devam edemez

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveçli mevkidaşı İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve İslam dini mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e karşı süregelen saldırılar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İsveçli mevkidaşı Tobias Billström ile görüştüğü belirtildi.

Bakan Hakan Fidan, görüşme sırasında, ifade özgürlüğü kisvesi altında gerçekleşen bu tür alçakça eylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve İslam dünyasında büyük tepkiye yol açan saldırıların önlenmesi için İsveç hükümetinden somut adımlar beklediklerini ifade etti.

Görüşmede ayrıca, İsveç'in NATO üyelik sürecinin de ele alındığı bilgisi verildi.

Son dönemde İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların artması, toplumda tepki ve infial yaratıyor ve bu tür provokasyonlara izin verilmemesi gerektiği konusunda geniş çaplı bir görüş birliği bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092190/fidandan-billstrome-bu-asagilik-eylemler-devam-edemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.