Gazeteci Sertaç Eş'ten İYİ Parti'ye CHP eleştirisi

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, CHP'den ayrılmak isteyen İYİ Partili isimlere tepki gösterirken "Muhalefetten koparak tek başına gireceğiniz bir seçimde muhalif insanlarla, iktidara 21 yıldır sarılmış bir kitleyi nasıl buluşturmayı düşünüyorsunuz?" diye sordu.
Ankara Masası
|
04 Ağustos 2023, Cuma - 15:27
Gazeteci Sertaç Eş'ten İYİ Parti'ye CHP eleştirisi

Sertaç Eş, Ankara Masası Gündem programında Gazeteci Fatih Atik'in konuğu oldu.

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Eş, seçimlerin ardından Millet İttifakı ortağı Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılmak isteyen İYİ Partili vekilleri eleştirdi.

İYİ Parti'ye oy veren seçmenin ortak bir özelliği olduğunu söyleyen Eş, bu insanların iktidara muhalif olduklarının altını çizdi.

"Kitleleri nasıl buluşturmayı düşünüyorsunuz?"

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun "Biz MHP, AKP ile iş birliği yapsaydık daha çok oy alırdık" sözlerini hatırlatan Sertaç Eş " Ama size oy veren kitlenin siyasal tabanın birinci önceliği Ak Parti'ye ve Sayın Cumhurbaşkanlığına karşıtlık. O zaman bu mevcut tabandan vazgeçmek gibi bir pozisyona düşmek lazım, yeni bir taban yaratmanız lazım. Yani şimdi AKP karşıtlığı Sayın Erdoğan’a oy vermeme motivasyonuyla İyi Parti’de toplanmış kitleyi, yani Milliyetçi, Atatürkçü, muhafazakar, kentli diye tabir ediliyor ya hani bu insanlar, belki sol değerleri çok az ya da yok ama muhalif. Siz iktidarla eklemlenerek veya muhalefetten koparak tek başına gireceğiniz bir seçimde bu muhalif insanlarla, iktidara 21 yıldır sarılmış bir kitleyi nasıl buluşturmayı düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Eş, bu sorusuna Nebi Hatipoğlu'ndan başlayarak, kurultay salonunda CHP’den ayrılmak isteyenlerin hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cevap vermesi gerektiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092942/gazeteci-sertac-esten-iyi-partiye-chp-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.