Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayını açıkladı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın Abdullah Gül'ün adaylığı üzerinde anlaştığı duyumunu aldığını söyledi.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2021, Cuma - 00:02
Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayını açıkladı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce, 'Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' tartışmalarıyla dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaşırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda anlaştığını iddia etti.

Muharrem İnce, "Abdullah Gül Millet İttifakı'nı birleştirir. Meral Akşener ve ben bastırdığımız için Abdullah Gül'ün adaylığından vazgeçtiler. Yoksa adayları Abdullah Gül'dü. Ben Memleket Partisi adayının demokratik yollarla seçilip aday olarak inşallah ben seçileceğim diye düşünüyorum. Bunun hazırlığındayım. Takip ediyorum. Kılıçdaroğlu vaatlerde bulundu ama adayım demedi. Akşener, "Ben başbakan adayıyım" dedi. Ben en çok oy alacak alan kişinin aday olmasını isterim. Adaylık için Abdullah Gül üzerinde anlaştıklarını duyuyorum. Acaba cumhurbaşkanı seçmekten vazgeçmek ister mi millet? Bir de bu var. Peşin konuşmak seçimi kazanmadan 360 400'ü geçmeden başbakanlığa aday olursunuz ama millet verir mi bu hakkını geri?" dedi.

" Memleket Partisi'ni iktidar yapmak için çalışıyorum"

"Millet İttifakı eğer ki anlaşamazsa beni cumhurbaşkanı adayı olarak gösterebilirler" diyen İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı olacak diye bir kural yok. Ben önce memleketi düşünüyorum. Millet İttifakı eğer ki anlaşamazsa beni cumhurbaşkanı adayı olarak gösterebilirler. Emeğim olan bir partiden ayrıldım, yeni parti kurdum. Yola çıktım, Memleket Partisi'ni iktidar yapmak için çalışıyorum. 20 bin civarı üyemiz oldu. Üye sayısını sınırlı tuttuk, kurultay için. Hızlıca artacak, teknik nedenlerden dolayı düşük kaldı. Sandık kurulur, genel başkan da aday olur, bizde aynıdır. İlkeli siyasetten yanayım. Söylediğim şeyler değişebilir ama başkalaşmaz. Üyelere sandık konulmalı ve genel başkan da sandığa girmelidir. Başka birisi çıkarsa genel başkan koltuğu bırakmalı ve saygı duymalıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1152834/muharrem-ince-millet-ittifakinin-adayini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.