Trump, Yüksek Mahkeme’yi “davalara” müdahaleye çağırdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, şahsına açılan davalarla ilgili Yüksek Mahkeme'yi müdahaleye çağırdı.
Mevlüt Peker
|
04 Ağustos 2023, Cuma - 22:25
Trump, Yüksek Mahkeme’yi “davalara” müdahaleye çağırdı

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, son beş aydaki suçlamalar nedeniyle üç kez hakim karşısına çıktı ve Yüksek Mahkeme'nin müdahalesine çağrıda bulundu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu TruthSocial'da yaptığı bir paylaşımda, siyasi rakibi olarak nitelendirdiği ABD Başkanı Joe Biden ve Adalet Bakanlığına eleştirilerde bulundu.

Kendisine yöneltilen yasal sürecin zaman ve para açısından maliyetli olduğunu belirten Donald Trump, reklam ve mitingler için ayırabileceği kaynakları "radikal solcu haydutlarla" mücadele etmek için kullanmak zorunda kalacağını ifade etti.

Anketlerde önde olduğunu iddia eden Trump, ancak eşit şartlarda yarışmadığını savunarak, "Bu seçimlere müdahaledir ve Yüksek Mahkeme bu konuya el koymalıdır." şeklinde konuştu.

Donald Trump dün mahkemeye çıkmıştı

Eski ABD Başkanı Trump, dün Washington DC'de 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarına müdahale girişimi iddialarıyla ilgili mahkemeye çıktı. Trump, kendisine yöneltilen "ABD'yi yanıltmak için komplo kurma", "resmi bir süreci engellemek için komplo kurma", "resmi bir süreci engelleme ve engellemeye teşebbüs", "seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma" suçlamalarını reddetti ve bu suçlamaların seçimlere müdahale ve "cadı avı" olduğunu söyledi.

Trump daha önce Miami'de 13 Haziran'da gizli belgeleri yanında götürmek ve federal incelemeleri engellemeye yönelik 37 suçlamayı reddetmişti. 27 Temmuz'da ise Mar-a-Lago'daki malikanesinden çıkan gizli belgelerle ilgili yardımcısı ve çalışanlarına güvenlik kamerası görüntülerini silmeleri talimatını verdiği iddiası dahil üç ilave suçlama ile karşı karşıya kalmıştı.

Trump, daha önce de 2016 Başkanlık Seçimi sırasında bir kadına "sus payı" ödediğine ilişkin suçlamalar nedeniyle 4 Nisan'da New York'ta hakim karşısına çıkmıştı.

Georgia eyaletinde 2020 seçim sonuçlarına müdahale girişimi iddialarıyla ilgili Trump aleyhinde dördüncü bir iddianamenin daha bu ay içinde duyurulması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092991/trump-yuksek-mahkemeyi-davalara-mudahaleye-cagirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.