Trump’tan Başsavcı’ya: Partizan, ırkçı, beceriksiz, korkunç, meczup, canavar…

Eski ABD Başkanı Donald Trump, “emlak sektöründe dolandırıcılık” davası için 2’nci gün de mahkemeye geldi. Trump’ın hedefinde New York Başsavcısı vardı
Mevlüt Peker
|
03 Ekim 2023, Salı - 19:32
Trump’tan Başsavcı’ya: Partizan, ırkçı, beceriksiz, korkunç, meczup, canavar…

ABD'nin eski lideri Donald Trump, gayrimenkul sektöründe birçok birey ve kuruluşu aldatmakla suçlandığı dava kapsamında, davanın ikinci gününde de mahkemede hazır bulundu.

Manhattan'da bulunan eyalet Yüksek Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya konvoy eşliğinde gelen Trump, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu davanın "politik nedenlerle" başlatıldığını ileri sürdü.

Trump, başsavcı Letitia James'in nadiren başvurulan bir yasayı kullanarak kendisine dava açmasını eleştirerek, "Bu yasa, bir savcının politik bir yargıcı ikna ederek siyasi bir rakibi hedef almasına olanak tanıyor." şeklinde konuştu.

Trump, söz konusu yasanın anayasa ile uyumlu olabileceğini belirtirken, başsavcı James'i sert bir dille eleştirdi ve onu "tarafsız olmamakla", "ırkçılıkla" ve "yetersizlikle" suçladı. Trump, başsavcı hakkında “partizan, "ırkçı", "beceriksiz", "korkunç", "meczup" ve "canavar" şeklinde ağır ifadeler kullandı. Ayrıca, Trump, gayrimenkullerinin değerinin James'in iddia ettiğinden çok daha yüksek olduğunu savundu ve başsavcıyı eyaletteki suç oranlarının artışından sorumlu tuttu.

Duruşmada, dün tanık olarak ifade veren Trump'ın eski muhasebecisi Donald Bender'in ifadesine devam edilirken, diğer tanıkların da dinlenmesi planlanıyor.

Trump'ın Dolandırıcılık Davası Detayları

Başsavcı James, iddianamesinde, Trump ve ailesinin servetlerini gerçekte olduğundan 3,6 milyar dolar daha fazla gösterdiğini iddia ediyor. James, Trump ve ailesinin New York'ta yeni bir şirket kurmalarının yasaklanmasını ve 250 milyon dolar ceza ödemelerini talep ediyor.

Yargıç Arthur Engoron, Trump ve onun şirketi "Trump Organization"ın finansal belgelerde varlıklarını abartarak birçok kurumu kandırdığına dair suçlamaların mahkemede ele alınmasına karar verdi.

Engoron'un 35 sayfalık hükümünde, Trump ve şirket yöneticilerinin finansal durumları hakkında yanıltıcı bilgiler vererek avantajlı kredi ve sigorta primi elde ettiklerini vurguladı.

Eğer suçlamalar kabul edilirse, Trump'ın bazı işletmeleri mahkeme tarafından atanacak bir kayyuma devredilebilir.

Davanın aralık ayının ortalarına kadar devam etmesi öngörülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103155/trumptan-bassavciya-partizan-irkci-beceriksiz-korkunc-meczup-canavar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.