Prof. Dr. Ahmet Ercan Yalova'daki son depremi yorumladı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün Yalova yakınlarında meydana gelen depremin ardından "Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 09:35
Prof. Dr. Ahmet Ercan Yalova'daki son depremi yorumladı


Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dün Yalova yakınlarında meydana gelen ve endişeye yol açan deprem hakkında paylaşımda bulundu.

Depremi 'önemsiz bir gerginlik boşalması' olarak tanımlayan Ercan, "Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Olası Marmara depreminin etkileyeceği illeri de sayan Ercan, şunları dile getirdi:

"Önemsiz bir gerginlik boşalması"

“6 Ağustos 2023, 18.29’da Yalova yakınında denizde olan M3,6’lık depremcik, 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalmasıdır. Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir.

Marmara depremi hangi illeri etkileyecek?

Kuzey Marmara’da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya’nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093335/prof-dr-ahmet-ercan-yalovadaki-son-depremi-yorumladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.