Ali Hikmet Akıllı'dan Hakan Han Özcan'a "Utanmanız lazım"

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ABB yönetimini emeklilere yapılan sosyal yardım desteğini EYT'lileri hatırlatarak eleştirilen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a "Bu eleştirilmez. Siz emekliyi açlığa mahkûm etmişsiniz. Ülkede sosyal yardımdan yararlanan aile sayısı 4.5 milyon olmuş bundan utanmanız lazım" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ecem Çetin
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 14:30
Ali Hikmet Akıllı'dan Hakan Han Özcan'a "Utanmanız lazım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Akıllı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından emekliler için başlatılan sosyal yardımları eleştiren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a tepki gösterdi.

"Bundan mutluluk duymalıydılar"

"Hem AK Parti il başkanımız hem diğer yetkililer bundan mutluluk duymalıydılar. " diyen Ali Hikmet Akıllı, şunları söyledi;

"Bu eleştirilmez. Siz emekliyi açlığa mahkûm etmişsiniz. Bu ülkede 4. 5 milyon aile sosyal yardıma muhtaç hale geldiyse bu sizin utanmanız gereken bir şey. Bu sayının yüksek olması iyi bir şey değil. Siz ancak bu sayıyı azaltırsanız, insanların gelir düzeyi bunun üzerine çıkarsa bundan gururlanabilirsiniz. " 

"Ne insaf, ne etik sınırlar içerisinde değerlendirmek mümkün değil"

"Burada asıl utanması gerekenler, "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" misali doğru işler yapan başkana yönelttikleri eleştirilerde bulunuyor. Doğrusunu isterseniz ne insaf, ne etik sınırlar içerisinde değerlendirmek mümkün değil."

"Genel başkanımın yüzüne de bakamazdım"

Hakan Han Özcan'a seçim sonuçlarını hatırlatan Akıllı "Ben onların yerinde olsam genel başkanımın yüzüne bakamam. 2017'den beri Ankara genelinde özellikle 2023'te hem milletvekili sayısını arttırdı Cumhuriyet Halk Partisi hem genel başkanımız öndeydi 2017'de referandum da hayır da daha öndeydi. Bu anlamda Ankara örgütlerini başarılı saymak lazım. Ama sayın başkan bundan hepsinde başarı elde edemedi. Dolayısıyla ben onun yerinde olsam bugünkü gibi üstte çıkmaya çalışmazdım. Genel başkanımın yüzüne de bakamazdım." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093386/ali-hikmet-akillidan-hakan-han-ozcana-utanmaniz-lazim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.