Devlet Bahçeli'den İsveç'teki skandala tepki!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına ilişkin, "İnsanlık değerlerine ihanettir. Bu namertlik ve soysuzluktur" dedi.
Ecem Çetin
|
04 Temmuz 2023, Salı - 10:50
Devlet Bahçeli'den İsveç'teki skandala tepki!

Kurban Bayramı'nın ilk günü  İsveç'te  provokatif bir eylem gerçekleştirildi...

Başkent Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.

İmza atılan bu skandal saldırıya ilişkin tepkiler de art arda geldi.

"Bu namertlik ve soysuzluktur"

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki göstererek, şunları söyledi;

"Kurban Bayramı'nın birinci günü Stockholm'de bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması insanlık değerlerine ihanettir. Bu namertlik ve soysuzluktur" dedi. 

"Barbarlığın özgürlüğü olamaz"

İsveç'in NATO üyeliği konusuna da değinen MHP lideri "Alçak eylem kuşku vericidir. Barbarlığın özgürlüğü olamaz" ifadelerini kullandı.

" Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur"

MHP Lideri, T ele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili skandal açıklamalarına ilişkin şunları söyledi;

"Siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. İşleyişi Anayasa'da belirtilen esaslara aykırı olamaz. 69. madde de bu esasları içerir. Aykırılık halinde temelli kapatma hükmüne yer verilmiştir. Türk siyasetinde faal halinde olan her partinin birinci kaynağı Türk milletidir. Her parti Türkiye partisi olmak zorundadır. Suç ve suçluyu övmek hukukun konusudur. Milletin hak ve çıkarlarını gözetmeyen, devletin egemenliğini gözetmeyen, terör örgütlerinin kullanımına girmekten gocunmayan partilere demokrasilerde yer olmamalı. Ülke sınırları içinde milli manevi noktada buluşmak siyasi namus görevidir. Mehmetçik'e kurşun sıkanları aklamak suçtur. Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088517/devlet-bahceliden-isvecteki-skandala-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.