Naci Görür, olası İstanbul depreminin büyüklüğünü açıkladı

Yer Bilimci Naci Görür, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde olası Marmara depremini değerlendirdi. Görür, minimum 7 üzerinde bir depremin olacağını vurguladı.
Onur Çetinkaya
|
16 Ağustos 2023, Çarşamba - 15:25
Naci Görür, olası İstanbul depreminin büyüklüğünü açıkladı

Yarın 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü.

Binlerce canın gittiği Marmara depreminde binlerce kişi de evsiz kaldı.

Bu senede asrın felaketini yaşayan Türkiye'de gözler yine deprem gerçeğine çevrildi.

50 bin 500 kişi 6 Şubat Kahramanmaraş depremin can verdi. Depremle ilgili dikkat çeken konuşmalara imza atan Yer Bilimci Naci Görür'den yine korkutan bir açıklama geldi.

17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çeken ve zamanın daraldığını hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür, minimum 7 üzerinde bir depremin olacağını ve afet yönetiminin İstanbul’daki ekip ile mümkün olamayacağını söyledi.

Olası bir depremde İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul diyen Görür, "Bir de bu gecekondu mantığıyla gelişmiş, plansız bir kent. Dolayısıyla yani depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. Veya çok sıkıntılı olabilir. İstanbul’da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul’da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul’un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094702/naci-gorur-olasi-istanbul-depreminin-buyuklugunu-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.