Ümit Özdağ'dan, Babacan’a “utanmaz” Davutoğlu'na FETÖ göndermesi

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, önceki gün canlı yayında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sosyal medyadan yanıt verdi. Özdağ, Babacan'ın ''CHP tek başına seçim kazanamaz'' çıkışına ilişkin, "Hem CHP seçmeninin oyu ile TBMM’ye gireceksin hem CHP’yi küçümseyeceksin. Üstüne üstlük 'Zafer Partisi’nin desteği ile Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, CHP-Zafer Partisi protokolüne uymazdı' diyerek Kılıçdaroğlu’nu zan altında bırakacaksın" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Ağustos 2023, Cumartesi - 14:40
Ümit Özdağ'dan, Babacan’a “utanmaz” Davutoğlu'na FETÖ göndermesi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Habertürk'te seçim dönemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Panik halinde yapılmış bir mutabakat”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın mutabakatını eleştiren Babacan, "14 Mayıs ve 28 Mayıs arasındaki söylem değişikliğini biz kaygıyla takip ettik. Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı. Şeffaflık önemli, Sayın Ümit Özdağ ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakat metnine üzüldüm. Bu metin panik halinde yapılmış bir mutabakat. Sayın Kılıçdaroğlu 2. tura giderken Sayın Özdağ ve Sayın Oğan ile temas etmesinin uygunluğunu masada bize sordu ve itiraz olmadı. Ben her zaman gizli anlaşma olmasına karşı çıktım” ifadelerini kullandı.

Babacan’dan CHP’ye: “Tek başına seçime girsinler ve kazanmaya çalışsınlar bakalım”

Babacan, CHP'nin seçimlere tek başına girmesi halinde de kazanamayacağını ifade etti.

"CHP'nin tek başına bu atmosferde seçim kazanabileceğini mi düşünüyorsunuz?" diyen Babacan, "Yerel seçim geliyor, tek başına seçime girsinler ve kazanmaya çalışsınlar bakalım" dedi.

"Bana utanmazlığı anlatabilir misin deseler..."

Son olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan da Ali Babacan'a yanıt geldi.

Özdağ, sosyal medya hesabında Babacan'ın konuşmasını paylaşarak şunları dile getirdi:

“Bana utanmazlığı anlatabilir misin derseniz aşağıdaki konuşma nefis bir örnek. Hem CHP seçmeninin oyu ile TBMM’ye gireceksin hem CHP’yi küçümseyeceksin. Üstüne üstlük Zafer Partisi’nin desteği ile Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, CHP-Zafer Partisi protokoluna uymazdı diyerek Kılıçdaroğlu’nu zan altında bırakacaksın. Takdiri CHP’ne oy veren değerli vatansever seçmenlerin takdirine bırakıyorum.”

Ümit Özdağ, başka bir TV kanalında "Ümit Özdağ’ın içişleri bakanı olduğu ülkede zorlanırdım" diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu da sert sözlerle eleştirdi.

"FETÖ ile kucaklaşan, Öcalan ile pazarlık yapan, YPG ile birlikte çalışan Davutoğlu"

Özdağ, "Bu nasıl bir mantık? Davutoğlu, “7 maddelik açıklanan protokola itirazım yok” diyor. Sonra “Ben ilkeler üzerinde siyaset yaparız” diye devam ediyor. Ve “Ümit Özdağ’ın içişleri bakanı olduğu ülkede yaşamak bile istemem” şeklinde bitiriyor. Hani ilkeler üzerinden siyaset yapıyordun ve ortaya konulan ilkelere itirazın yoktu. Aslında mesele şu; FETÖ ile kucaklaşan, Öcalan ile pazarlık yapan, YPG ile birlikte çalışan Davutoğlu, Ümit Özdağ’ın içişleri bakanı olduğu ülkede gerçekten zorlanır." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095116/umit-ozdagdan-babacana-utanmaz-davutogluna-feto-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.