Yangının 3’üncü gününde yetkililer Dedeağaç'a gidecek

Yunanistan'ın Meriç Bölgesi, Dedeağaç ilinde çıkan yangın nedeniyle ilgili bakan yardımcıları ve yetkililerden oluşan bir heyet bölgeye gidecek.
Mevlüt Peker
|
21 Ağustos 2023, Pazartesi - 20:57
Yangının 3’üncü gününde yetkililer Dedeağaç'a gidecek

Yunanistan Hükümeti'nin açıklamasına göre, Makedonya-Trakya Bölgesi'nden sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstandinidis, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Hristos Triantopulos, Kamu Düzeni Genel Sekreteri Manos Logothetis, Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros ve Çevre ve Enerji Bakanlığı Orman Genel Müdürü Vangelis Gundufas, Meriç Bölgesi'ne bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yetkililer, bölgedeki durumu inceleyecekler.

Yangınlar nedeniyle kısıtlamalar uygulandı

    Devlet Bakanları, Çevre ve Enerji Bakanı, Vatandaşı Koruma Bakanı ve diğer ilgili üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından, Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle alınacak önlemleri açıkladı.

    Kikilias, ülkenin genelinde etkili olan güçlü rüzgarlar nedeniyle önümüzdeki 48 saatin kritik olduğunu belirtti ve Meriç dahil olmak üzere, son gece yarısından bu yana toplam 53 orman yangınının meydana geldiğini söyledi.

    Dedeağaç, Dadia, Eğriboz, Kavala, Viotia ve Gümülcine'deki yangınların büyük boyutlarda olduğuna dikkat çeken Kikilias, bu bölgelerin zor koşullarda olduğuna da vurgu yaptı.

    Toplantıda alınan ve çarşamba sabahına kadar geçerli olacak olan kararları paylaşan Kikilias, Attiki, Viotia, Eğriboz, Kavala ve Selanik'teki dağlık bölgelere girişin yasak olduğunu açıkladı.

    Bu bölgelerde ve yangın çıkma riski taşıyan diğer alanlarda, Silahlı Kuvvetler devriye sayısını artıracak.

    Açık alanlarda yangın tehlikesi yaratabilecek tüm etkinlikler yasaklanacak.

    Tahliye kararı alınan yerleşim birimlerinde tahliye işlemleri kesintisiz olarak devam edecek.

    Dedeağaç'taki yangın üçüncü gününde

      Batı Trakya'daki Dedeağaç'ta 19 Ağustos Cumartesi günü başlayan orman yangınları üçüncü gününde de etkisini sürdürürken, Atina'nın 120 kilometre kuzeyindeki Viotia bölgesi, Kavala, Eğriboz Adası ve Batı Trakya'daki Rodop bölgesinde bugün çıkan yangınlar hala kontrol altına alınamadı.

      Ulusal Orman Yangınları Gözlem Birimi'nin verilerine göre, Dedeağaç'taki yangının ilk iki gününde 55 bin dönümün üzerinde ormanlık alan zarar gördü.

      Henüz söndürülemeyen yangının Dedeağaç'ta üç günde kül ettiği alanın 75 bin dönümü aşması bekleniyor.

      Yunanistan İtfaiye Teşkilatı, Polis Teşkilatı, Silahlı Kuvvetler ve gönüllüler, saatte 70 kilometreye kadar ulaşan rüzgar nedeniyle yangın söndürme çabalarını sürdürüyor.

      Yangın bölgelerindeki yerleşim birimleri tedbiren boşaltılmıştı.

      Bir kişi hayatını kaybetti

        Başkent Atina'nın 120 kilometre kuzeyindeki Viotia bölgesinde çıkan yangında, hayvanlarını korumaya çalışan bir çoban bu sabah hayatını kaybetmişti.

        Rodop'ta çıkan orman yangını, Yassıköy, Narlıköy, Susurköy, Kozlu Dere, Çepelli ve Müsellim köylerini etkisi altına almıştı.

        Yangın nedeniyle bazı evler zarar gördü.

        Güvenlik sebebiyle, bu köylerden tahliye edilen sakinler başka bölgelere nakledilmişti.

        http://www.ankaramasasi.com/haber/2095459/yanginin-3uncu-gununde-yetkililer-dedeagaca-gidecek
        İlginizi Çekebilir

        Yorumlar (0)

        Yorumunuz İletilmiştir.