Fidan: Irak’tan PKK’yı terör örgütü olarak tanımasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dostluk ve kardeşlik gereği Irak'tan PKK'yı resmen terör örgütü olarak tanımasını beklediklerini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
22 Ağustos 2023, Salı - 22:27
Fidan: Irak’tan PKK’yı terör örgütü olarak tanımasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Bağdat'ta Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

"Irak'la ortak düşmanımız olan PKK terör örgütünün, ikili ilişkilerimizi zehirlemesine izin vermemeliyiz" diyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Dostluk ve kardeşlik gereği Irak'ın PKK’yı resmen terör örgütü olarak tanımalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile gerçekleştirdiği toplantıda oldukça geniş kapsamlı konuları ele aldıklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu konuların başında terörle mücadele konusunun geldiğini belirtti.

Fidan, PKK terör örgütünün Irak'ın egemenliğine meydan okumasına göz yummanın mümkün olmadığını vurgulayarak, "(Irak'la) Ortak düşmanımız olan PKK terör örgütünün, ikili ilişkilerimize zarar vermesine engel olmalıyız." dedi.

PKK'nın Sincar, Mahmur, Kandil ve Süleymaniye gibi birçok Irak köyünü işgal ettiğine dikkat çeken Fidan, terör örgütünün Suriye ve Irak sınırlarını görmezden gelerek oluşturduğu terör koridoruyla bu iki bölgeyi birleştirme amacında olduğunu belirtti.

Türkiye'nin terörle mücadelede Irak’la beraber çalışmaya hazır olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, şunları söyledi:

"Emperyal güçlerin maşası haline gelmiş olan PKK terör örgütüne karşı Iraklı kardeşlerimizin mücadelesini her seviyede destekliyoruz. Ayrıca kendilerinden (Irak'tan) dostluk ve kardeşlik gereği PKK’yı resmen terör örgütü olarak tanımalarını bekliyoruz. Biz, ismi ne olursa olsun ister PKK, ister DEAŞ, Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine kasteden, Iraklı kardeşlerimizin istikrar ve refahına göz diken, insanlık suçu işleyen her türlü terör örgütüne karşı mücadelede Irak ile birlikte çalışmaya hazırız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095615/fidan-iraktan-pkkyi-teror-orgutu-olarak-tanimasini-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.