Erdoğan ve Putin görüşmesine ilişkin Kremlin'den açıklama!

Kremlin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin görüşmesine ilişkin, "Bu görüşmenin yakında yapılacağına dair bir anlayış mevcut Görüşme halihazırda hazırlanıyor, çok yoğun bir şekilde hazırlanıyor" açıklaması yapıldı
Ecem Çetin
|
25 Ağustos 2023, Cuma - 14:33
Erdoğan ve Putin görüşmesine ilişkin Kremlin'den açıklama!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

"Görüşme halihazırda hazırlanıyor"

İki liderin yakında görüşeceğini kaydeden  Peskov, "Bu görüşmenin yakında yapılacağına dair bir anlayış mevcut. Fakat bu tür ziyaretlerin açıklamalarını partner ülkelerle genelde senkronize ediyoruz. Görüşmenin kesin olarak ne zaman ve nerede yapılacağını en kısa sürede sizlere bildireceğiz. Görüşme halihazırda hazırlanıyor, çok yoğun bir şekilde hazırlanıyor" dedi. 

Görüşmede,  Tahıl Koridoru Anlaşması,  Rusya-Ukrayna savaşı,  siyasi gelişmeler Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler, terörle mücadele gibi konuların masada olması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada  "Henüz tarih netleşmedi. Ancak Dışişleri Bakanım, İstihbarat Başkanım, hepsi görüşmeleri yapıyorlar, bu görüşmeler çerçevesinde ağustos ayı içinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek zannediyorum"  ifadelerini kullanmıştı 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096093/erdogan-ve-putin-gorusmesine-iliskin-kremlinden-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.