Putin'den Wagner kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Prigojin'in ölümü sonrası olası bir Wagner isyanının önüne geçmek için, tüm paralı askerlerin Rusya'ya bağlılık yemini etmesini zorunlu hale getiren kararnameyi imzaladı.
Onur Çetinkaya
|
27 Ağustos 2023, Pazar - 08:45
Putin'den Wagner kararı

Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmış, Prigojin 'vatana ihanet' ile suçlanmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti. 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 23 Ağustos Çarşamba akşamı ülkenin Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti.Düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı.

Putin'den kararname 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner'in kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin'in düşen bir uçakta hayatını kaybettiğinin açıklanmasından iki gün sonra bir kararname imzaladı. 

Bağlılık zorunluluğu geldi

25 Ağustos Cuma günü imzalanan ve imzalanır imzalanmaz yürürlüğe giren kararnameye göre, Wagner ve ülkedeki diğer paralı asker gruplarının çalışanlarının 'Rus devletine bağlılık yemini' etmeleri zorunlu olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096345/putinden-wagner-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.