Prigojin’in cenazesi St. Petersburg’da defnedildi

Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in cenaze töreni “dışarıya kapalı bir şekilde” St. Petersburg’daki bir mezarlıkta yapıldı.
Mevlüt Peker
|
29 Ağustos 2023, Salı - 21:17
Prigojin’in cenazesi St. Petersburg’da defnedildi

"Konkord" adlı şirkete ait olan Prigojin'e ait özel jetin 23 Ağustos'ta Tver bölgesinde düşmesi sonucu yaşamını yitiren Prigojin'in cenaze töreniyle ilgili bilgiler, şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada paylaşıldı.

Açıklamada, Prigojin'in St. Petersburg'daki bir mezarlıkta defnedildiği belirtilerek, "(Prigojin) Yevgeniy Viktoroviç'in veda töreni özel bir şekilde gerçekleştirildi. Kendisine veda etmek isteyenler Porohovskoye mezarlığına gidebilirler." denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün yaptığı açıklamada, Prigojin'in cenaze töreni düzenlemesi ailesinin kararı olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in törene katılmayacağını ifade etmişti.

23 Ağustos'ta Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından yapılan açıklamada, içerisinde Prigojin'in de bulunduğu özel jetin Tver'de düşmesi sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Putin, uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletmek üzere açıklama yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096656/prigojinin-cenazesi-st-petersburgda-defnedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.