Kremlin'den Erdoğan - Putin görüşmesine dair açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesine dair gelişme yaşandı. Kremlin'den yapılan açıklamada, Erdoğan ile Putin'in Eylül ayının ilk haftasında Rusya'da görüşebilecekleri bildirildi.
Onur Çetinkaya
|
30 Ağustos 2023, Çarşamba - 13:08
Kremlin'den Erdoğan - Putin görüşmesine dair açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Zirve Eylül'de Rusya'da 

Merak edilen görüşmeye ilişkin  Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin açıklamasında, iki liderin Rusya’da bir araya geleceği belirtildi. Zirvenin Eylül ayının ilk haftasında gerçekleşmesi bekleniyor. 

"G-20'de görüşme fırsatı..."

Daha önceki konuşmasında Putin ile Ağustos ayında görüşebileceklerini ifade eden Erdoğan geçtiğimiz günlerde ise tarih değişikliğiyle ilgili açıklama yapmış, "Eylül ayı içerisinde Hindistan’da G-20 toplantısı, ABD’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Bu yoğunluk içerisinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze bir araya gelip konuşacağız." demişti. 

Yüz yüze görüşmeye ilişkin geçtiğimiz hafta Peskov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin'in yakında görüşeceğine dair bir anlayış mevcut" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096745/kremlinden-erdogan-putin-gorusmesine-dair-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.