Bakan Şimşek'ten büyüme değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin "Sıkı küresel finansal koşullar ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.8 daralan küresel ticarette rağmen deprem felaketinin ekonomik etkilerini telafi etmeye çalıştığımız yılın ikinci çeyreğinde ekonomimiz güçlü büyüme performansına devam etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.
Onur Çetinkaya
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 10:49
Bakan Şimşek'ten büyüme değerlendirmesi

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyüme rakamlarına ilişkin açıklama yaptı.

"Güçlü büyüme performansı devam etti"


Şimşek açıklamasında," TÜİK tarafından bugün açıklanan GSYH verilerine göre; Türkiye ekonomisi 2023 yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre reel yüzde 3,8 büyürken, mevsimsel düzeltilmiş GSYH büyümesi bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,5 olmuştur.

Sıkı küresel finansal koşullar ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 daralan küresel ticarette rağmen deprem felaketinin ekonomik etkilerini telafi etmeye çalıştığımız yılın ikinci çeyreğinde ekonomimiz güçlü büyüme performansına devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

"Politikaların olumlu etkilerini görmeye başladık"

Uyguladığımız politikaların makro finansal istikrar üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başladık diyen Şimşek, "Bu etkilerin kalıcı olması ve istikrarın sağlanması için gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile sağlanacak refah artışının toplumun tüm kesimleri tarafından adil paylaşılması önceliğimizdir." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096844/bakan-simsekten-buyume-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.