Savunma Bakanı istifa etti

İngiltere Savunma Bakanı Wallace istifa etti. Wallace, geçtiğimiz ay, kabine değişikliğinde görevinden ayrılacağını açıklamıştı.
Onur Çetinkaya
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 14:59
Savunma Bakanı  istifa etti

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Başbakan Rishi Sunak'a hitaben yazdığı istifa mektubunda, 4 yıldır yürüttüğü bakanlık görevi sonunda arkasında daha modern, kendine daha fazla güvenen ve daha iyi fonlanmış bir silahlı kuvvetler bıraktığını belirtti.

İngiliz ordusunun, özellikle Ukrayna-Rusya savaşından sonra dünyada daha fazla saygı duyulan bir ordu haline geldiğini de kaydeden Wallace, "Savunma harcamalarının keyfi kabul edilip, içi boşaltılarak tasarruf edildiği günlere dönmek istemediğinizi biliyorum." ifadelerini kullandı.

Wallace, gelecek on yılda dünyanın daha güvensiz ve istikrarsız hale geleceği inancını da paylaşarak, "İkimiz de biliyoruz ki bugün, geleceğe yatırım yapmanın tam zamanı." dedi.

Orduya 1991'de katılan Wallace, kendisini ülkesine hizmete adadığını belirterek, "Bu bağlılığın bana ve aileme bir bedeli oldu. Uzun süre düşündükten sonra istifama izin verilmesine karar verdim. 2005'te milletvekili oldum ve bunca yıldan sonra artık hayatın ihmal ettiğim kısımlarına yatırım yapma ve yeni fırsatları keşfetme zamanım geldi." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096874/savunma-bakani-istifa-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.