Yapıcıoğlu'ndan "yerel seçimlerde ittifak" açıklaması

Zeytinburnu'ndaki kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hiçbir ittifak olmasa da inşallah biz seçime hazırlıklıyız. Seçimlere tek başımıza girecekmişiz gibi çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu şu demek değildir. 'İttifaklara kapı kapandı, ittifaklar bitti' demek değildir. Mümkünse, şartlar elverirse ittifaklar da olabilir, olacaktır" dedi.
Mevlüt Peker
|
03 Eylül 2023, Pazar - 20:39
Yapıcıoğlu'ndan "yerel seçimlerde ittifak" açıklaması

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  "Kendi şehrini bırakıp memleketin başka taraflarında sürekli dolaşan, idare ettiği şehrin sorunlarından başka her sorunla ilgilenen ama kendi şehrini ilgisiz bırakan ya da o sorunların çözümünü sürekli erteleyen yöneticilerden o şehre bir hayır gelmediğini inşallah İstanbullu görmüştür" dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen parti kongresinde yaptığı konuşmada, 2023 Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar başkan olarak seçme, parlamentoda temsil edilme imkanı elde etme ve Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu kazanma hedeflerini başardıklarını söyledi.

Seçim sürecinde milleti kutuplaştırmaya çalışan kişilerin olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, seçimlerde mağlup olan ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HÜDA PAR hakkında yaptığı açıklamayı aktardı ve bunun için "Umarız samimidir." dedi. Ayrıca, siyasi partilerin meşruiyetlerinin diğer siyasi partilerden onay almasına gerek olmadığını belirtti ve siyasetin meşru çerçevede yapılması gerektiğini vurguladı.

Yapıcıoğlu, partilerinin milletten güç aldığını ve milletin değerlerini savunan bir siyasi hareket olduğunu ifade etti.

2024 yerel seçimlerine değinen Yapıcıoğlu, İstanbul'un neredeyse bütün siyasi partilerin odak noktası olacağını ve yerel yöneticilerin önceliklerinin yerel siyaset ve hizmet olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, parti olarak tek başlarına seçime hazırlık yaptıklarını ancak mümkünse ittifaklar kurabileceklerini belirtti.

Eğitim konusunda karma eğitim dayatmasına karşı olduklarını ve velilere seçme hakkı tanınması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, eğitim sisteminde köklü bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ayrıca, kırsal bölgelerdeki okulların kapatılması durumunda öğrencilerin taşıma ücretinin devlet tarafından karşılanmasını istediklerini belirtti.

Partilerinin kuruluşundan bu yana yeni bir anayasa ve millet iradesini önemsediklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, 1982 askeri cunta anayasasının büyük ölçüde değiştirildiğini ancak hala yeni bir anayasanın gerektiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097385/yapicioglundan-yerel-secimlerde-ittifak-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.