4 astronot Dünya'ya döndü

NASA ve Space X ortaklığında yürütülen "Crew-6" görevini tamamlayan 4 astronot, Dünya'ya döndü.
Mevlüt Peker
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 18:58
4 astronot Dünya'ya döndü

NASA ve Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, işbirliğiyle yürütülen "Crew-6" görevinde yer alan dört astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUİ) altı aylık görevlerinin tamamlanmasının ardından Dünya'ya döndüler.

NASA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, UUİ'deki 184 günlük görevlerini tamamlayan dört astronotun bulunduğu SpaceX Dragon uzay aracı, Florida'nın Jacksonville şehrine yakın bir bölgeye yerel saatle 00.17'de başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

NASA ve SpaceX işbirliğiyle yürütülen "Crew-6" görevini gerçekleştiren ekip, NASA'dan Stephen Bowen ve Woody Hoburg, Rusya Federal Uzay Ajansı (Roskosmos) kozmonotu Andrey Fedyaev ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden astronot Sultan Al Neyadi'den oluşuyordu.

NASA Başkanı Bill Nelson, bu mürettebatın UUİ'deki görevleri sırasında birçok bilimsel deneyi tamamladığını ve "Crew-6'nın katkıları, NASA'nın Artemis programıyla Ay'a geri dönmesine, Mars'a ilerlemesine ve Dünya üzerindeki yaşamı geliştirmesine yardımcı olacak" dedi.

Mürettebatın, NASA'nın Texas eyaletindeki Houston şehrinde bulunan Johnson Uzay Merkezi'ne yönlendirileceği belirtildi.

SpaceX, geri dönen ekibin yerine 26 Ağustos'ta dört astronotu UUİ'ye göndermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097498/4-astronot-dunyaya-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.