Eski bakan Necmettin Cevheri hayatını kaybetti

Eski Adalet, Tarım ve Turizm bakanlıkları ile eski Başbakan Yardımcılığı yapan Necmettin Cevheri başkent Ankara'da 93 yaşında hayatını kaybetti.
Mevlüt Peker
|
05 Eylül 2023, Salı - 18:18
Eski bakan Necmettin Cevheri hayatını kaybetti

Edinilen bilgilere göre, eski Bakan ve eski Başbakan Yardımcısı Necmettin Cevheri, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

1930'da Şanlıurfa'da dünyaya gelen Necmettin Cevheri, sırasıyla Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Necmettin Cevheri kimdir?

Necmettin Cevheri, 30 Haziran 1930 tarihinde Şanlıurfa, Türkiye'de doğan bir Türk siyasetçisidir.

Eğitim hayatını Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Meslek hayatında serbest avukatlık, çiftçilik gibi farklı alanlarda çalıştı. 2. (XIII.), 3. (XIV.), 4. (XV.), 5. (XVI.), 19., 20. ve 21. Dönemlerde Şanlıurfa Milletvekilliği görevini üstlendi. Ayrıca Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Devlet Bakanlıkları, Başbakan Vekilliği gibi önemli görevlerde bulundu. Aile yaşamında evli olan Cevheri'nin 2 çocuğu bulunmaktadır.

Babası Hacı Ömer Cevheri, Kurtuluş Savaşı sırasında Urfa'nın düşman işgalinden kurtarılmasında etkili bir rol oynadı ve bu nedenle Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası'na layık görüldü. 1965 yılında Demokrat Parti'den Urfa milletvekili seçilen Necmettin Cevheri'nin annesi ise Fatma Cevheri'dir. Ayrıca oğlu İbrahim Cevher Cevheri, 20. (XX.) Dönem Adana milletvekilliği yapmış ve böylece baba-oğul aynı dönemlerde milletvekilliği yapmışlardır. Ayrıca yeğeni Sabahattin Cevheri, XXII. ve XXIII. Dönemlerde Şanlıurfa Milletvekilliği yapmıştır ve o da evli ve üç çocuk babasıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097612/eski-bakan-necmettin-cevheri-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.