Sezgin Baran Korkmaz kimdir?

SBK Holding sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın hayatı araştırılıyor. Peki Sezgin Baran Korkmaz kimdir?
Büşra Bayrak
|
08 Eylül 2023, Cuma - 16:40
Sezgin Baran Korkmaz kimdir?

Sedat Peker'in videosuyla gündeme gelen ve kara para aklama iddiasıyla gündemden bir türlü düşmeyen Sezgin Baran Korkmaz'ın kim olduğu bazı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Sezgin Baran Korkmaz nereli?

1977 yılında Kars'ta dünyaya gelen  Sezgin Baran Korkmaz,  5 kardeşli Kürt bir ailede büyüdü.

Kars'ta boyacılık yaparak hayat mücadelesine başlayan Korkmaz'ın büyüyüşü birçok habere konu oldu. 

Sezgin Baran Korkmaz ne iş yapıyor?

İsminin baş harflerinden oluşan SBK Holding ve SBK Vakfının kurucu başkanı olan Korkmaz, Relief International ve EastWest Institue de yönetim kurulu üyesidir. 

Mega Varlık Yönetim A.Ş., Komak Isı Yalıtım sistemleri, SBK Holding Biofarma İlaç sanayi, Unico Sigorta, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, İstanbul Doğu Batı Derneği, Bugaraj Elektronik Ticaret, Hexagon Mühendislik, Auto Alsat Bilişim Otomotiv, Vaniköy Sigorta, Komak Madeni Yağ Akaryakıt, Boğaziçi Cam Sanayi, Bukombin Bilişim, Ürosan Kimya, Noil Yatırım, Blane Teknoloji, Umut İlaç, İsaanne Sarl gibi şirketlerin sahibidir.

Sezgin Baran Korkmaz özellikle son zamanlarda hileli satışlar, modern tefecilik, çetrefilli işleri çözen kişi olmak ve mafya ile ilişkileri üzerinden çokça anılıyor.

Türkiye'deki mal varlığına el konulan Korkmaz'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranmaktadır. 

Sezgin Baran Korkmaz  hakkındaki iddialar

Eşi Gökçen Korkmaz ile 2020 yılında Türkiye'yi terk eden Korkmaz hakkında Sedat Peker tarafından birçok iddialar ortaya atıldı. 

Peker Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun ve diğer yargı üyelerinin Sezgin Baran Korkmaz'a ait lüks bir otelde bedava konakladığını öne sürdü. Toklu ise bu iddiayı reddetti. 2 Mayıs 2021'de hakkında açılan soruşturma tamamlanmış olup, hakkında "mal varlığı değerini aklama" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Korkmaz'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletinde vergide sahtecilik yapmaktan ceza almış bir şirketle de ilişkisi mevcuttur. 19 Haziran 2021 tarihinde ABD'nin isteği üzerine Avusturya'da tutuklanmıştır. Utah Başsavcılığı, 28 Nisan'da Korkmaz hakkında iddianame düzenledi. Korkmaz, kara para aklama, dolandırıcılık ve devlet işlemlerine engel olma suçlarından 225 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098065/sezgin-baran-korkmaz-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.