Mansur Yavaş kimdir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş kaç yaşında? İşte Mansur Yavaş hakkında merak edilenler...
Ecem Çetin
|
11 Eylül 2023, Pazartesi - 15:00
Mansur Yavaş kimdir?

2019 seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mansur Yavaş'ın hayatı araştırılıyor. 

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 yılında Beypazarı'nda dünyaya geldi.  İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda tamamlayan Mansur Yavaş İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 

MHP dönemi 

Mansur Yavaş, siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile başlamıştır. Yavaş, 1999 yılında yerel seçimlerde MHP'den  Beypazarı Belediye Başkanı oldu. 

Mansur Yavaş, 2004 yılında yerel seçimlerde  Beypazarı Belediye Başkanlığı için yeniden aday oldu ve kazandı. 

Yavaş,   Beypazarı Belediye Başkanlığının ardından  2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak kazanamadı. 

CHP dönemi 

Mansur Yavaş,  21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu kararıyla parti üyeliğine kabul edildi. Yavaş, 2014 yılında ise yerel seçimlerde   Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ancak seçimi yeniden kaybetti. 

2019 yerel seçim 

Yavaş, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde CHP ve İyi Parti'nin ittifakıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Bu seçimlerde büyük bir sürpriz yaparak AK Parti'nin uzun süredir yönettiği Ankara'yı kazanmıştır.

Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 seçimlerinde yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098527/mansur-yavas-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.