Ülkü Ocakları Genel Başkanı kimdir?

Sosyal medyada gündem olan Ülkü Ocakları Genel Başkanı araştırılıyor. Peki Ülkü Ocakları Genel Başkanı kimdir? İşte yanıtı...
Büşra Bayrak
|
12 Eylül 2023, Salı - 17:37
Ülkü Ocakları Genel Başkanı kimdir?

Ülkü Ocakları son gülerde siyasetin sıcak gündemi arasına girdi ve Ülkü Ocakları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. 

Sosyal medyada gündem olan Ülkü Ocakları Genel Başkanı kimdir sorusuna da yanıt aranıyor. Peki Ülkü Ocakları Genel Başkanı kimdir?

Ülkü Ocakları nedir? 

1968 yılında Alparslan Türkeş tarafından kurulan tam adıyla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı,  “Ülkü Ocağı” adıyla ilk kez Ankara Üniversitesi Hukuk, Dil, Tarih ve Coğrafya ve Ziraat Fakültelerinde milliyetçi gençler tarafından fikir kulübü olarak kurulmuştur.

Bazen Bozkurtlar olarak da bahsedilen kuruluş genellikle aşırı milliyetçi olarak tanımlanır.

Ülkü Ocakları, Türk milliyetçiliği ve ülkücü ideolojiye sahip olan bireyler için bir çatı örgütü olarak hizmet verir ve  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile yakın bir ilişki içindedir. Ancak siyasi partilerin gençlik yapıları olarak kabul edilmezler ve bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösterirler. 

Ahmet Yiğit Yıldırım kimdir?

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına ise, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli   tarafından 06 Temmuz 2020 tarihinde  Ahmet Yiğit Yıldırım getirildi. 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı  Ahmet Yiğit Yıldırım kaç yaşında, nereli?

Aslen Erzincan İliç'li olan Ahmet Yiğit Yıldırım,1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 

İstanbul'da eğitim hayatını tamamlayan Yıldırım,  Beykent Üniversitesi'nde İngilizce İşletme bölümü mezunu olup, Hollanda Saxion Üniversitesi'nde İktisat eğitimi almıştır. Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimine devam etmektedir. 

Sahip olduğu yazılım firmasının projeleri Türkiye çapında ödüller almıştır.

Yıldırım, MHP MYK Üyesi ve İstanbul Ülkü Ocakları Eski Başkanıdır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098707/ulku-ocaklari-genel-baskani-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.