Fatih Erbakan yerel seçimlerde ne yapacaklarını açıkladı

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 il ve 922 ilçede kendi adaylarını çıkaracağını ilan etmesiyle eli güçlenen Cumhur İttifakı, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ın İstanbul ve Ankara ile ilgili yaptığı açıklama ile önemli bir kazanım daha elde etmiş oldu. Fatih Erbakan, tüm illerde kendi adayları ile seçime gireceklerini ancak kritik öneme sahip İstanbul ve Ankara için ittifaka girebileceklerini söyledi.
Mevlüt Peker
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 22:44
Fatih Erbakan yerel seçimlerde ne yapacaklarını açıkladı

Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının sürpriz ismi Fatih Erbakan ve partisi Yeniden Refah, aynı cesareti yaklaşan yerel seçimlerde de sergilemek istiyor. Fatih Erbakan, İstanbul ve Ankara için ittifaka girebileceklerini ancak 79 il ve 922 ilçede kendi adayları ile seçime gireceklerini söyledi.

Fatih Erbakan katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye geneli oy oranımızın da yüksek bir düzeyde ortaya çıkması bakımından -Ankara ve İstanbul da dahil olmak üzere- aslında bütün illerde ve ilçelerde (yerel seçimlere) kendimiz girmek istiyoruz. En fazla olabileceği -dediğim gibi- böyle bir teklif olursa (Cumhur İttifakı’ndan gelecek ittifak teklifi) Ankara ve İstanbul ile ilgili düşünülebilir. Yetkili kurullarımızda bu konu görüşülür. (Ankara ve İstanbul dışında kapılar kapalı mı?) Ankara ve İstanbul dışında kendimiz (yerel seçimlere kendi adaylarımızla) gireriz. Çünkü ciddi oy aldığımız yerler var. Oralarda iddialı olabiliriz. Malatya, Bingöl, Karabük, Kütahya… Hatta yüzde 5’in üzerinde oy aldığımız yerler var. Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli… Buralarda bir de güçlü adaylarla ciddi sonuçlar alabiliriz. Türkiye geneli oyumuzu da ciddi şekilde etkileyecek olumlu sonuçlar alabiliriz. O nedenle biz zaten Milletvekili Genel Seçimi’nde de bunu düşündük. Başka partilerin listesinden giren partiler, çıkıyor herkes diyor ki ‘Sıfır oyunuz var, yarım oyunuz var, hiç oyunuz yok…’ Bir şey diyemiyorlar. Şimdi biz de AK Parti listesinden girseydik 5 değil 10 milletvekili de çıkarsak diyeceklerdi ki ‘Yüzde 1 bile oyunuz yok, yüzde 0,5 oyunuz var. Bu gibi durumlardan da tabii ki kaçmak bakımından önemli.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098998/fatih-erbakan-yerel-secimlerde-ne-yapacaklarini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.