Filistin’den İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına kınama

Filistinli Hamas ile İslami Cihad Hareketi'nden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına kınama geldi.
Mevlüt Peker
|
29 Haziran 2023, Perşembe - 00:16
Filistin’den İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına kınama

Hamas ve İslami Cihad Hareketi, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi.

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Stockholm'de bir caminin önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı. Ebu Zuhri, "Kurban Bayramı'nın ilk gününde İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması, dünyadaki Müslümanların duygularına bir provokasyon ve inançlarına yönelik bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab da AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu saldırgan eylemleri kınadıklarını ve bunların küresel barış ve istikrar üzerindeki tehlikeli yansımalarından ve tepkimelerinden yetkilileri sorumlu tuttuklarını belirtti.

Şihab, Kur'an-ı Kerim'e veya camilere yönelik bu saldırıların din savaşını ateşleyebileceği uyarısında bulunarak, bu tür İslam karşıtı olayların tekrarlanmasının "nefret ve kin yayan bu aşırılık yanlısı terör gruplarına karşı" caydırıcı önlemler almayan hükümetler ve polislerce örtbas edilmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Bugün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakıldığı haberleri gündeme gelmişti. Olayda, Irak asıllı Salwan Momika adlı bir kişi yer almıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088020/filistinden-isvecte-kuran-i-kerim-yakilmasina-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.