İsveç’te ifade özgürlüğü sadece İslam düşmanlarına…

İsveç’in derdinin ifade özgürlüğü değil, İslam’a hakaret özgürlüğü olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Momika Kur’an-ı Kerim yakarken eleştirisini duyurmak için yüksek sesle düşüncesini ifade etmek isteyen kişi, İsveç polisi tarafından susturuldu.
Mevlüt Peker
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 18:04
İsveç’te ifade özgürlüğü sadece İslam düşmanlarına…

İsveç'in başkenti Stockholm'de, kökeni Irak'a dayanan Salwan Momika isimli birey, bir cami çevresinde Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminde bulununca, bu harekete karşı çıkan vatandaşlar arasında yer alan Kais Tunusia, güvenlik şeridinin arkasında yer alarak protesto etti. Sivil polis, Tunusia'nın yüksek sesle tepkisini bastırmaya çalıştı.

Kur'an-ı Kerim'in yakılma eyleminin gerçekleştiği Stockholm Camisi'nin önünde, Momika'nın hareketine karşı cevap niteliğinde yüksek sesle konuşan Kais Tunusia, sivil polis güçleri tarafından sessizleştirilmeye çalışıldı. Tunusia, ifade özgürlüğü sınırları içerisinde bu şekilde bir tepki verme hakkına sahip olduğunu dile getirerek polisin bu müdahalesine tepki gösterdi.

Tunusia, AA muhabirine verdiği demeçte, "Momika, Kur'an-ı Kerim'e hakaret ediyor. Bize hakaret ediyor. Biz de karşılık verdiğimizde polis hemen gelip sesimizi kısmamızı istiyor." şeklinde konuştu.

Tunusia, polis tavrının kendisini oldukça şaşırttığını belirterek, "Provokatörü camiye getiriyorlar, megafon veriyorlar. Caminin içinde bizi hedef alan hakaretleri duyuyoruz. Biz de insanız. Buna karşı tepki gösterince polisin müdahalesiyle karşılaşıyoruz. Bunu kınamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Olay sonrası Momika, olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrıldı. Momika'ya 20 zırhlı polis aracı ve yaklaşık 100 polis eşlik etti.

Stockholm Camisi önündeki Medbargareplatsen bölgesine gelen Momika, geniş bir polis koruması altında yer aldı. Çevredeki insanların tepkisine rağmen, Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içerikli sözler sarf etti ve kitabı ateşe verdi. Momika, Hz. Ali'ye benzeyen bir resmi ayaklarıyla silmeye çalıştı.

İsveçli kadın, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı çıkmıştı

    18 Ağustos'ta İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakan Momika'ya müdahale eden İsveçli kadın Cecilia Saav, Aftonbladet gazetesine açıklamalarda bulundu. Saav, birçok İsveçli vatandaşının Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı çıkması gerektiğini belirtti ve "Dünya, fanatikler ve ırkçılarla dolu bir ülke olduğumuzu düşünüyor. Ancak biz, bu tür kişilere destek vermiyoruz." dedi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2095953/isvecte-ifade-ozgurlugu-sadece-islam-dusmanlarina
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.