Erdoğan: Çağrımı yaptım, yapıyorum, yapmaya devam edeceğim

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM (Birleşmiş Milletler) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York’ta, 13. Concordia Yıllık Zirvesi’ne katıldı.
Mevlüt Peker
|
18 Eylül 2023, Pazartesi - 22:55
Erdoğan: Çağrımı yaptım, yapıyorum, yapmaya devam edeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa konusunda, "Parlamentoda temsil edilen tüm partilerin bu sürece katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu çağrıma olumlu yanıt alırsam, hep birlikte bu anayasa değişikliğini hayata geçirebiliriz. Bu, hepimizin ortak sorunu ve birlikte çözmemiz şart" ifadelerini kullandı.

New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sheraton New York Times Square Hotel'de gerçekleşen Concordia Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası Fas ve Libya'daki benzer olayların Türkiye tarafından anlaşıldığını belirtti. "Bu tür felaketlerin acısını çok iyi biliyoruz. 50 bin vatandaşımızı kaybettik. Şu anda 11 ilimizde ciddi konut kaybı yaşanmış durumda. Hedefimiz, bir ya da iki yıl içinde bu konutları yeniden inşa etmek" dedi.


Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bu konuda yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi.


"Yardım Ekiplerimiz Libya'da Faaliyet Gösteriyor"

    Fas ve Libya'daki felaketlere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin her iki ülkeye de yardım göndermeye hazır olduğunu, ancak Fas'tan henüz bir yanıt alınmadığını belirtti. Erdoğan, Libya'ya ilk etapta üç büyük nakliye uçağı ve üç gemi ile malzeme ve yiyecek gönderdiklerini ifade etti. "Ekiplerimiz şu anda Libya'da, bu insani bir görev ve yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

    Enflasyon konusunda ise Erdoğan, "Küresel enflasyon, tüm dünyayı etkiliyor. Bu konuda atılacak adımlar çok önemli. Ekonomi ekibimiz bu konuda yoğun çaba sarf ediyor ve başarılı bir süreç yönetiyor. Yıl sonuna ya da yeni yıla kadar bu sorunu çözeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

    "Çağrım Devam Ediyor"

      Yeni anayasa konusunda ise Erdoğan, "Mevcut parlamento yapısıyla anayasa değişikliği yapabilecek gücümüz yok," dedi. Erdoğan, tüm parlamento gruplarına bu konuda çağrı yaptığını ve olumlu yanıt alması durumunda, "Hep birlikte bu anayasa değişikliğini başarabiliriz," şeklinde konuştu. "Bu hepimizin ortak sorunu ve birlikte çözmemiz gerekiyor" dedi.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2100177/erdogan-cagrimi-yaptim-yapiyorum-yapmaya-devam-edecegim
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.