Karabağ’da büyük kriz: Rus askerleri öldü!

Azerbaycan, Karabağ'da açılan ateş sonucu Rus askerlerinin öldüğü bilgisini verdi. Açıklamada ölen Rus asker sayısı ve kim tarafından ateş açıldığı bilgileri yer almıyor.
Mevlüt Peker
|
20 Eylül 2023, Çarşamba - 22:24
Karabağ’da büyük kriz: Rus askerleri öldü!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ bölgesinde Rus Barış Gücü askerlerini taşıyan bir aracın saldırıya uğradığını ve araç içerisindeki askerlerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yayımlanan resmi bildiride, Canyatak adlı yerleşim alanı yakınlarında Rus Barış Gücü'ne mensup askerleri taşıyan bir UAZ Patriot tipi aracın hedef alındığı belirtildi. Saldırı sonucunda araç içindeki askerlerin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Azerbaycan ve Rus yetkililerinin, olayın detaylarını aydınlatmak amacıyla bölgede işbirliği yaparak soruşturma yürüttüğü açıklandı. Azerbaycan, Rus Savunma Bakanlığı, Rus Barış Gücü komutanlığı ve saldırıda yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Bakanlık, saldırıda kaç askerin hayatını kaybettiği ve saldırının kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100631/karabagda-buyuk-kriz-rus-askerleri-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.