Erdoğan, Meloni'yi kabul etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi New York’taki Türkevi’nde kabul etti.
Mevlüt Peker
|
20 Eylül 2023, Çarşamba - 00:10
Erdoğan, Meloni'yi kabul etti

Birleşmiş Milletler'in 78. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'de çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyor.

Erdoğan, bu kapsamda İtalya'nın Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Toplantı, yaklaşık 40 dakika sürdü ve medyaya kapalı olarak yapıldı.

Bu özel görüşmeye, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ve Cumhurbaşkanı'nın Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Yapılan Açıklama

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Erdoğan ve Meloni'nin görüşmesinde, Türkiye-İtalya ilişkileri, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreci, bölgesel konular, Rusya-Ukrayna çatışmasının gelişmeleri, Karadeniz Tahıl Koridoru Projesi'nin geleceği ve iki ülke arasındaki ticari bağların güçlendirilmesi gibi konuların masaya yatırıldığı belirtildi.

Görüşme esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkileri daha da güçlendirmek için Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi ile İş Forumu'nun en yakın zamanda toplanması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu görüşmenin Türkiye-İtalya ilişkilerine yeni kapılar açmasını umduğunu ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100415/erdogan-meloniyi-kabul-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.