Serhat Oğuz’dan ABB yorumu: “Yavaş’ın büyükşehiri hantal, Gökçek’inki dinamikti”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) hantallaştığını ve hareket edemez hale geldiğini belirterek, “Hizmet üretmek için canla başla çalışıyoruz ama gidiyoruz Büyükşehir Belediyesi’nin o hantal yapısına tosluyoruz. Şişmiş obez bir çocuk gibi Büyükşehir Belediyesi. Hareket edemiyor. Melih bey nasıl bıraktı Ankara’yı? Dinamik bir Ankara Büyükşehir bıraktı.” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Eylül 2023, Çarşamba - 17:33
Serhat Oğuz’dan ABB yorumu: “Yavaş’ın büyükşehiri hantal, Gökçek’inki dinamikti”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Yaşadığı bir olayı paylaşan Oğuz, Ocak ayında Kahramankazan’ın Ak Parti, CHP ve MHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte Mansur Yavaş’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

"Yol yapımı sıkıntılı"

Oğuz, Büyükşehir ile yol yapımı konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Bunun da yol altına serilecek malzemenin 80 kilometre mesafeden geliyor olmasından kaynaklandığına işaret eden Oğuz, buna ilişkin bir çözüm önerisi sunduğunu aktardı.

Serhat Oğuz, Büyükşehir’in bu malzemeyi sağlayabileceği ve belediyeye ait kamu işletme ruhsatlı iki ocağı malzeme karşılığı Büyükşehir’e devretme önerisini Mansur Yavaş’a ilettiğini dile getirdi.

“ Mansur bey bundan çok memnuniyet duyduğunu ifade etti”

“Başkanım burayı size verelim bir protokol  yapalım çalıştırın siz. Hay hay dedi sayın Yavaş. Sonuçta bu ocak devletin. Ben almışım belediye olarak büyükşehir de bizim büyükşehirimiz. Mansur bey bundan çok memnuniyet duyduğunu ifade etti açık söyleyeyim. İlgili arkadaşı çağırdı bununla ilgili bir çalışma yapın, alalım dedi yani bu güzel bir teklif dedi” ifadelerini kullanan Oğuz, malzeme takasıyla her iki tarafın memnun olacağı bir formül üretilebileceğine işaret etti.

Kahramankazan belediye Başkanı Serhat Oğuz şunları söyledi:

“Mansur beyin altındaki kadrolar iş üretme konusunda tembel”

“Kaçıncı aydayız? 9. aydayız ben bunu ne zaman söyledim bu teklifi ne zaman götürdüm? Birinci ayda. 9 aydır sözleşme imzalayacağız. Ben sözleşme konusunda bir arkadaşımı yetkilendirdim. Beni üzüyor bu. Yani Mansur beyin altındaki kadrolar iş üretme konusunda tembel , tembel, tembel. Mansur bey de bu işleri tabii ki iş yoğunlu çok fazla takip edemiyor takip edemeyince ne oluyor? Kılcal damarlara kan nüfuz edemiyor. Sizin pişirip önlerine koyduğunuz yemeği bile yiyemiyorlar. Ya alın yapın işte vatandaşa hizmet için bir şey söylüyoruz. Malzeme sıkıntısı çekiyor mu Kazan Belediyesi? Çekmiyorum. Benim babamın malı değil o ocaklar. 9 aydır bekliyoruz. “

Oğuz sözlerine şöyle devam etti:

“ASKİ bir boruyu 1 yılda çekti”

“Ama neyse biz işimize bakalım. 9 ay sonra imzalarlarsa ki bizim arkadaşımız hemen hazır. Hemen bugün keşke imzalasalar muhatap bulamıyoruz. Üzülüyorum ben. ASKİ ben Kent Meydanı kazan’ın en büyük ihalesini yapmışım meydandaki boruyu 12 ayda çekti ASKİ. 12 ayda 120 metre boruyu çekti.”

“Büyükşehir Belediyesi şişmiş obez bir çocuk gibi”

“ Bunlar beni üzüyor. Biz hizmet üretmek için canla başla çalışıyoruz ama gidiyoruz Büyükşehir Belediyesi’nin o hantal yapısına tosluyoruz. Hantal bir yapı var. Şişmiş obez bir çocuk gibi Büyükşehir Belediyesi. Hareket edemiyor.”

“Melih bey dinamik bir Ankara Büyükşehir bıraktı”

“ Melih bey nasıl bıraktı Ankara’yı? Dinamik bir Ankara Büyükşehir bıraktı. 45 günde üst geçit yapan yol problemi varsa çözen zaman zaman bazı odaların açtığı davalara rağmen vatandaşın trafik problemini çözecek hareketler yapabilen çok manevra alanı geniş bir büyükşehir bıraktı. Şimdinin büyükşehiri hantal . Hareket edemiyor, obez çocuk gibi. Personelle şişti şişti ama tecrübeli personelleri sürdüler. Bu çocuklar gidince de zaten ilk kar yağdığında sorun yaşadılar”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100565/serhat-oguzdan-abb-yorumu-yavasin-buyuksehiri-hantal-gokcekinki-dinamikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.