AB misyonlarına Yahudilerden şiddetli taciz!

Batı Şeria ziyaretinde AB (Avrupa Birliği) misyonları, Yahudi yerleşimcilerin "şiddetli tacizine" maruz kaldı.
Mevlüt Peker
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 00:53
AB misyonlarına Yahudilerden şiddetli taciz!

Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin'de bulunan ofisi, Batı Şeria'da görev yapan diplomatik temsilciliklerin İsrailli yerleşimciler tarafından "yoğun tacize" uğradığını duyurdu.

AB'nin Filistin'deki ofisinden yapılan yazılı bildirimde, bu tür tacizlerin, Avrupa ve diğer ülkelerin diplomatik delegasyonlarının, Oslo Anlaşmaları çerçevesinde C Bölgesi'nde ikamet eden Filistinli topluluklara gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında yaşandığı ifade edildi.

Bildirimde, "İsrailli yerleşimcilerin diplomatik temsilciliklere yönelik şiddetli tacizleri olduğu" vurgulandı. Açıklamada, "Artan yerleşimci şiddeti konusunda endişemizi tekrar dile getiriyoruz" denildi ve ek olarak şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail otoritelerini, şiddet eylemleri gerçekleştiren yerleşimcilere karşı müdahale etmeye, yasa dışı yerleşim alanlarını kaldırmaya ve işgal altındaki Filistinli topluluklara koruma sağlamaya çağırıyoruz."

İsrail yönetimi, AB'nin Filistin ofisinin bu açıklamasına dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

İki Filistinli Yahudi Yerleşimciler tarafından yaralandı

    Ayrıca, Batı Şeria'da fanatik İsrailli yerleşimcilerin iki Filistinliyi yaraladığı belirtildi. Filistin Kızılayı tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan iki Filistinlinin olay yerinde tedavi edildiği kaydedildi.

    1967 yılından bu yana İsrail tarafından işgal edilen Batı Şeria'da, 250'yi aşkın yasa dışı Yahudi yerleşim alanı bulunmakta. Bu bölgelerde yaşayan 600.000'den fazla Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin yaşamını daha da karmaşık hale getiriyor.

    Uluslararası yasalara göre, işgal altındaki bölgelerde yer alan tüm Yahudi yerleşim alanları yasa dışı olarak kabul edilmekte.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2100677/ab-misyonlarina-yahudilerden-siddetli-taciz
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.