AB, X’e “Hamas” videoları için 24 saat süre verdi

Avrupa Birliği (AB), yasa dışı içeriklerin sosyal medya platformu X'ten kaldırılması için Elon Musk'a 24 saat mühlet tanıdı.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 23:23
AB, X’e “Hamas” videoları için 24 saat süre verdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, X adlı sosyal medya platformunda yayılan şiddet içerikli ve yanıltıcı bilgiler nedeniyle platformun sahibi Elon Musk'a 24 saat içerisinde bu içerikleri kaldırma uyarısında bulundu.

Dijital hizmetler konusunda AB Komisyonu'nun yetkili ismi Thierry Breton, Elon Musk'a bir mektup göndererek bu konudaki endişelerini dile getirdi. Breton, bu mektubu X platformu üzerinden de paylaştı.

Mektupta, Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik saldırıları sonrasında X platformunun yanıltıcı ve yasa dışı bilgilerle dolup taştığına dikkat çekildi. Breton, AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'nın (DSA) bu tür içeriklere karşı kesin kurallar koyduğunu ve bu kuralların uygulanmasını beklediklerini belirtti.

Breton, X platformunda yanıltıcı ve gerçek dışı birçok görsel ve bilginin dolaştığını, bunların arasında İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olmayan, eski ya da bilgisayar oyunlarından alıntı görsellerin de bulunduğunu ifade etti.

Platformun bu içerikleri kaldırması ve yetkililerin Europol ve diğer ilgili güvenlik birimleriyle işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Breton, "Bu konuda 24 saat içerisinde etkili bir yanıt bekliyoruz. Yanıtınızı DSA uyum dosyamıza ekleyeceğiz. Eğer uyumsuzluk tespit edilirse cezai yaptırımların uygulanabileceğini unutmayın." şeklinde uyardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104341/ab-xe-hamas-videolari-icin-24-saat-sure-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.