İYİ Partili Birol Aydemir'den dikkat çeken ittifak açıklaması! ''Yanlış ve saçmalık''

İttifaka ilişkin konuşan Birol Aydemir, "Biz ne kadar seçim olursa olsun kaybederiz. İttifaktaki 6 partinin ne kadar uyumu vardı? Bence ittifak sistemi yanlış. Biz zaten ona itiraz ediyoruz. Bu ittifak sistemi bir saçmalık." dedi.
Ecem Çetin
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 17:36
İYİ Partili Birol Aydemir'den dikkat çeken ittifak açıklaması! ''Yanlış ve saçmalık''

Ankara Masası Gündem Özel yayının konuğu  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir oldu. 

Gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Aydemir, yerel seçime ve ittifaka yönelik açıklamalarda bulundu. 

"İstanbul riskli, Ankara kazanılabilir"

Aydemir, yerel seçimde ittifak yapılırsa, Ankara ve İstanbul'un bile kazanılabileceğini düşünmediğini ifade etti. Birol Aydemir, " İstanbul'un riskli olduğunu düşünüyorum. Ankara Mansur beyden dolayı kazanılabilir diye düşünüyorum." dedi. 

"Merkezi yönetim 5 yıl gitti" 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, "Bu ittifak yapıldı peki, niye kaybettik biz? 28 Mayıs, 14 Mayıs'ta neden kaybettik? Madem bu ittifak çok iyi işliyordu da neden kaybettik? Biz merkezi yönetimi kaybettik. İki belediye kaybolmuş, kaybolmamış çok mu önemli? Biz asıl şeyi kaybettik. Merkezi yönetim 5 yıl gitti" ifadelerini kullandı.

"Bu sistemi biz değiştirmek zorundayız"

İnsanların sistemi tartışmadığını söyleyen Aydemir, "Bu sistem, başkanlık sistemi, bu ucube sistem bu ülkeyi asla bir yere götürmez. Türkiye'nin bu sistem tartışmasını bitirmemesi lazım. Tam tersine bu sistem tartışmasının ağırlaştırarak devam etmemiz lazım. Bu sistemi biz değiştirmek zorundayız. Bakın bu sistem bu ülkenin bekası gerçek için sorundur. Bu sistemle bu ülkede aydınlık günlere gidemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Ne kadar seçim olursa olsun kaybederiz." diyen Aydemir, ittifak sisteminin yanlış, saçma olduğunu ve itiraz ettiklerini söyledi. 

İYİ Partili Aydemir, şunları söyledi;

"Seçimlerini Ankara ve İstanbul'da kaybettik"

"Biz 28 Mayıs seçimlerini Ankara ve İstanbul'da kaybettik. Sayın cumhurbaşkanı ilki ilde yüzde 46-47 oy aldı. Biz zaten diğer taraftaki açığı buradan kapatıyorduk. Ama ne oldu yüzde 46-47 oy aldı ve biz orada gittik."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100849/iyi-partili-birol-aydemirden-dikkat-ceken-ittifak-aciklamasi-yanlis-ve-sacmalik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.