İyi Partili Birol Aydemir: “Hayat pahalılığını yeneceğiz demekle olmuyor”

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Cumhurbaşkanına zaman zaman bilerek yanlış bilgi aktarıldığını iddia etti. Aydemir, “ TÜİK’in enflasyonunu, manipüle edilmiş, oldukça düşük gösterilmiş bir enflasyonu alıyorsunuz onu da 6 ay gecikmeli veriyorsunuz vatandaşa sonra da enflasyona ezdirmedik diyorsunuz. Ama senin diğer tüm göstergelerin tam tersini söylüyor. Çünkü saray ekibi gerçekten, hayattan kopuklar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 18:54
İyi Partili Birol Aydemir: “Hayat pahalılığını yeneceğiz demekle olmuyor”

Birol Aydemir Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydemir, ekonomideki yanlış kararların enflasyonu patlattığını söyledi.

Aydemir, hükümetin enflasyonu tek haneye indirmeyi 4-5 yıl sonraya bıraktığını belirterek, “İktidar 2024’ü feda etti. Enflasyonla mücadele yılı falan olmayacak” dedi.

Enflasyonun emeklileri ve maaşlı çalışanları ezdiğine işaret eden Aydemir, memurların geçen yıl reel kaybının yüzde 20 olduğunu vurguladı.

Aydemir, maaşlı çalışan ve emeklilerin milli gelirden aldığı payın tarihin en dip seviyelerine indiğini ifade etti.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir şöyle devam etti:

“Temel gıda fiyatları 22 ayda 4’e katlandı”

“Dana eti tam 5,4 kat artmış. Yani Ekim 21, 21-22 ayda. 2 yıl olmadı. 5,4 kat artmış. Kimin maaşı bu kadar arttı? Toz şeker 5,7 kat artmış. Şekerde temel fiyatları belirleyen de iktidar. Un 3,1 kat artmış. Siyah zeytin 5,9 kat artmış. Pirinç 5 kat artmış. Temel gıda ürünlerini çıkardım. Bu ürünlerin ortalama artışı yaklaşık 4 civarı. Yani 4 kat. Ben soruyorum kim çıksın desin ki 4 katı bırakın 2 kat arttı desin. “

“Cumhurbaşkanı TÜİK’in manipüle edilmiş enflasyonunu dikkate alıyor”

“Peki nasıl oluyor bu iş? Hangi enflasyonun altında ezdirmemiş? En can alıcı noktaya geliyorum hangi enflasyonu dikkate alıyor acaba iktidar, sayın Cumhurbaşkanı? TÜİK’in yayınladığı manipüle edilmiş enflasyonu dikkate alıyor. Gerçek enflasyon bunun çok üzerinde, baya üzerinde hem de. Şimdi siz TÜİK’in enflasyonunu, manipüle edilmiş, oldukça düşük gösterilmiş bir enflasyonu alıyorsunuz onu da 6 ay gecikmeli veriyorsunuz vatandaşa sonra da enflasyona ezdirmedik diyorsunuz.”

“Cumhurbaşkanına bile bile yanlış bilgiler verildiğini biliyorum”

“Ama senin diğer tüm göstergelerin tam tersini söylüyor. Çünkü saray ekibi gerçekten, hayattan kopuklar. Yani toplumla bir ilişkileri kalmadı. Ve ben sayın Cumhurbaşkanına zaman zaman da şu an için demiyorum ama geçmiş için bunu söyleyebilirim yanlış bilgiler verildiğini biliyorum. Bile bile yanlış bilgiler verildiğini biliyorum. Şimdi böyle bir düzen var. Yani hayattan kopuksunuz, gerçekten kopuksunuz.”

“Enflasyonu yeneceğiz demekle olmuyor”

“ Biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı bir ara ülkede enflasyon yok dedi. Sonra kabul etti şimdi hayat pahalılığı var yeneceğiz diyor. Nasıl yeneceksiniz? Yenmenin yolu bu politikalar değil. Yeneceğiz demekle de olmuyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100865/iyi-partili-birol-aydemir-hayat-pahaliligini-yenecegiz-demekle-olmuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.