Kosovalı Sırplar, teröristleri andı

Kosovalı Sırplar, Kosova’nın kuzeyinde polisle çatışırken etkisiz hale getirilen silahlı grup üyelerini andı.
Mevlüt Peker
|
26 Eylül 2023, Salı - 23:55
Kosovalı Sırplar, teröristleri andı

Kosova'nın kuzeyindeki Banjska bölgesinde 24 Eylül'de yaşanan ve silahlı Sırp grubun üyelerinin hayatını kaybettiği olay sonrası, Kuzey Mitroviça'da anma töreni düzenlendi.

Etkinlikte, Kosova'nın kuzeyinde yaşayan birçok Sırp vatandaş bir araya gelerek, ölenleri anmak için mumlar yaktı. Etkinlikte, Kosova'da faaliyet gösteren en etkili Sırp partisi olan Sırp Listesi'nin lideri Goran Rakiç de bulunarak destek verdi.

Katılımcılar, Banjska'da meydana gelen olayda ölenlerin fotoğraflarını öperek ve mum yakarak anma törenini gerçekleştirdi. Daha sonra Sırp Listesi, bölgede 3 gün süreyle yas ilan edilmesini talep etti ve bu süre zarfında Sırp bayrakları yarıya indirildi.

Olayın Detayları

    Banjska'da, Sırpların yoğun olarak yaşadığı bölgede, 24 Eylül'de silahlı bir Sırp grubunun yol engellemesi sırasında ateş açması sonucunda bir Kosova polisi hayatını kaybetti, bir diğeri ise yaralandı.

    Kosova'nın Başbakanı Albin Kurti, bu saldırının ardında yaklaşık 30 kişilik ağır silahlı bir grubun olduğunu belirtti ve bu durumu "profesyonel bir terör eylemi" olarak nitelendirdi. Kurti, Sırbistan'ı bu olaydan dolayı suçladı.

    Olayın yaşandığı bölgede, Banjska Manastırı civarında saklanan silahlı grup, Kosova polisi tarafından kuşatıldı ve bölgede tansiyon gün boyu yüksek kaldı.

    Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, olayla ilgili yaptığı açıklamada, en az 3 saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve 6 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

    Sırbistan'ın lideri Vucic ise, bu terör saldırısının Kosovalı Sırplar tarafından gerçekleştirildiğini kabul etti.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2101881/kosovali-sirplar-teroristleri-andi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.