DSÖ’den “Covid-19 aşıları güvenli ve etkili” iddiası

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), mevcut Covid-19 aşılarının güvenli ve etkili olmayı sürdürdüğü iddiasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 17:59
DSÖ’den “Covid-19 aşıları güvenli ve etkili” iddiası

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son dönemdeki sağlık gelişmeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kışın yaklaşmasıyla Kuzey yarımkürede Covid-19 vakalarında endişe edilen bir artış gözlendiğini belirten Ghebreyesus, son bir ay içerisinde özellikle Avrupa ve ABD'de hastaneye yatışların ve yoğun bakım kabullerinin yükseldiğine dikkat çekti.

Aşı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Ghebreyesus, dünya genelinde en riskli grupların aşılanma oranlarının düşük olduğunu, toplam nüfusun yaklaşık 3'te 2'sinin ilk doz aşıyı aldığını, ancak sadece 3'te 1'inin ikinci doz aşıyı tamamladığını belirtti.

"Covid-19, ilk günlerdeki kadar yoğun bir kriz olmasa da, bu durumu göz ardı edemeyiz." diyen Ghebreyesus, ülkelerin bu virüsle savaşmak için yaptığı yatırımların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Libya'da yaşanan sel felaketiyle ilgili de konuşan Ghebreyesus, "Libya'da 4.000'den fazla kişi hayatını kaybetti, 8.500 kişi kayboldu ve 30.000'den fazla kişi evlerini terk etti." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki sağlık kuruluşlarının büyük bir bölümünün çalışamaz durumda olduğunu belirten Ghebreyesus, DSÖ'nün Libya'ya 2,3 milyon dolarlık acil yardım sağladığını ve 11 milyon dolarlık ek yardım talebinde bulunduğunu aktardı.

DSÖ'nün Kovid-19 Teknik Heyeti Lideri Maria Van Kerkhove da, yeni Covid-19 varyantları hakkında sorulan bir soruya, bu varyantların şiddetinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

Kerkhove, "Mevcut aşılar, virüse karşı etkili bir koruma sağlamaya devam ediyor ve ciddi vakaları engelliyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102060/dsoden-covid-19-asilari-guvenli-ve-etkili-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.