Cemal Canpolat, CHP İstanbul’a aday!

Özgür Çelik’in CHP İstanbul İl Başkanlığına adaylığını açıklaması sonrası başka aday olmayacağı konuşuluyordu ancak eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da adaylığını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 21:52
Cemal Canpolat, CHP İstanbul’a aday!

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Cemal Canpolat, "25-30 yıldır bu partide milletvekili olup değişmeyenlerle değişimi sağlamak mümkün değildir. Bu yenilenmeyi, dışlanan CHP'yi yönetime taşıyarak yapacağız" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Özgür Çelik’in CHP İstanbul İl Başkanlığına adaylığını açıklaması, tek adaylı kongre isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu’nun ise İstanbul’daki kurmaylarını arayarak “Aday arayışını bitirin, Özgür Çelik tek aday olarak seçime girsin” dediğinin ileri sürülmesi, “Cemal Canpolat’ın adaylığını artık açıklamayacağı” şeklinde yorumlanmıştı.

Fakat eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 8 Ekim Pazar günü yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesi il başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen partililere seslenen eski İl Başkanı Cemal Canpolat, partisine olan bağlılığını vurgulayarak, en küçük görevde bile bulunmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Görevde olduğu dönemlerde toplumun her kesimini bir çatı altında topladığını dile getiren Canpolat, o dönemde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anımsattı.

Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırmak istediklerini ifade eden Canpolat, "CHP'nin değerlerine dört bir yandan saldırarak bu partiyi yıpratamazsınız." şeklinde konuştu.

Yeniden İl Başkanlığı için adaylığını koyduğunu belirten Canpolat, "CHP'nin İYİ Parti üzerinden politika yapma dönemine son veriyoruz." dedi.

CHP'nin kimse tarafından şekillendirilemeyeceğini vurgulayan Canpolat, "CHP'nin liderine saldırarak partiyi yeniden yapılandıramazsınız. Bu yenilik sürecini hep birlikte gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Medyanın etkisi altında tepeden inme bir yenilik sürecinin mümkün olmadığını belirten Canpolat, "Uzun yıllardır partide değişiklik yapmayanlarla bu yeniliği gerçekleştiremeyiz. Dışarıda bırakılan CHP'li arkadaşlarımızla bu değişimi sağlayacağız." dedi.

CHP'yi bir aile ortamına dönüştüreceklerini belirten Canpolat, "Belediye meclis üyeliğinin akrabalık ilişkileriyle belirlendiği günler geride kalacak." dedi.

Katılımcılara, "Bir sonraki seçimde CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı İmamoğlu'nu desteklemeye hazır mısınız?" diye soran Canpolat, "İstanbul'dan yola çıkarak partideki olumsuz havayı değiştireceğiz. Tüm partilileri bir araya getireceğiz ve CHP'deki anlaşmazlıklara son vereceğiz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102095/cemal-canpolat-chp-istanbula-aday
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.