Sedat Bozkurt "CHP'ye aday çıkarmayın demek komik"

Gazeteci Sedat Bozkurt, İYİ Parti cephesinden CHP'ye gelen 10 büyükşehirde aday çıkarmayın çağrısını komik olarak değerlendirdi. Bozkurt "Bunun politik olarak bir mantığı yok" dedi.
Ankara Masası
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 17:28
Sedat Bozkurt "CHP'ye aday çıkarmayın demek komik"

Deneyimli Gazeteci Sedat Bozkurt, Ankara Masası Gündem Özel programında Fatih Atik'in konuğu oldu.

Bozkurt,  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) 10 büyükşehirde aday çıkarmama çağrısına ilişkin konuştu.

İYİ Parti'de kafaların karışık olduğunu belirten Bozkurt " Ne yaptıklarını onlar da bilmiyor, açıklamalarından bunu anlıyoruz. 14-28 Mayıs’tan sonra bunu çok net görüyoruz. Millet İttifakı’nı oluştururken de oradaki ittifak ruhuna yakışmayan tavırlar, kararlar aldığına tanıklık yaptık." dedi.

"Politik olarak bir mantığı yok"

" CHP aday çıkarmasın demek komiktir" diyen Bozkurt "Bunu niye söylüyorsunuz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak. Bunun politik olarak bir mantığı yok. Sıradan sokaktaki insana bile zorla söyletebileceğiniz bir cümledir bu. İYİ Partili yöneticilerden sık sık bu cümleleri duyuyoruz. 2019’da fedakarlık yaptık diyorlar, ittifak fedakarlık değil, güç birliğidir." ifadelerini kullandı.

" İzmir’de dahil bütün iller kaybedilebilinir"

Fatih Atik'in "İYİ Parti’nin aday çıkarma ısrarı, muhalefete katkı sağlar mı yoksa kaybettir mi?" sorusuna ise Bozkurt "Burada bir belirsizlik var. İzmir’de dahil bütün iller kaybedilebilinir muhalefet açısından. Memleket Partisi, İYİ Parti, Yeşil Sol Parti, Zafer Partisi güçlü bir aday çıkardığı zaman muhalefet oyları bölünüyor. Karşı tarafta Cumhur İttifakı’nın 32 ila 35 arasında blok oyu var. Cumhur İttifakı, İzmir’de iyi bir adayla çıkarsa ve 35’i yakalarsa kazanma ihtimali vardır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102287/sedat-bozkurt-chpye-aday-cikarmayin-demek-komik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.