Stoltenberg’den kuantum teknolojisi açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “NATO 2023'ün sonuna kadar kuantum teknolojisi stratejisi geliştirecek” dedi.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 18:40
Stoltenberg’den kuantum teknolojisi açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın yıl sonuna dek kuantum teknolojisi üzerine bir strateji belirleyeceğini duyurdu.

Kopenhag'da gerçekleşen "2023 Kuantum Konferansı"nda Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile bir araya gelen Stoltenberg, NATO'nun teknolojik yeniliklere hızla adapte olduğunu vurguladı. "Kuantum teknolojisi gibi devrim niteliğindeki teknolojilere hızla entegre olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Stoltenberg, yılın sonlarına doğru NATO'nun kuantum teknolojisi stratejisini tamamlayarak, bu teknolojik kapasiteyi düşmanca amaçlar için kullanılmasına karşı koruyacak bir duruş sergileyeceğini belirtti.

Konferansın ardından, Stoltenberg ve Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, "Deep Tech Lab–Quantum" adlı yeni bir teknoloji laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi.

NATO tarafından yapılan açıklamada, bu yeni laboratuvarın, NATO'nun "Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic-DIANA" programı çerçevesinde, kuantum teknolojisi tabanlı çözümler üreten start-up'lara destek olacağı belirtildi. Açıklamada, "DIANA, NATO üyesi ülkelerdeki inovasyon merkezleri ve hızlandırıcı siteleri bir araya getiren bir ağ olup, Kopenhag'da faaliyete geçen Derin Teknoloji Laboratuvarı-Kuantum, 2023'te hayata geçirilen beş pilot projeden birini temsil ediyor." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102538/stoltenbergden-kuantum-teknolojisi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.