Danimarka’da AVM saldırısı: 3 ölü, 4 ağır yaralı!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir AVM'ye gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de ağır yaralandı.
Mevlüt Peker
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 10:01
Danimarka’da AVM saldırısı: 3 ölü, 4 ağır yaralı!

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a bağlı Amager bölgesinde, Danimarka'nın en büyük AVM'lerinden biri olan Field's Alışveriş Merkezi’nde dün akşam silahlı saldırı olayı yaşandı. Polisin yaptığı açıklamada, silahlı saldırıda biri Rus olmak üzere 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de ağır yaralandığı kaydedildi.

Saldırıya dair bugün basın toplantısı yapan Polis Şefi Soren Thomassen, olayla ilgili 22 yaşında Danimarka vatandaşı bir zanlıya gözaltı uygulandığını bildirdi. Polis Şefi Soren Thomassen, silahlı saldırının terörle bağlantılı olduğuna dair bir delil ya da ipucu bulunmadığını vurguladı. Tüfek ile birlikte mühimmat taşıdığı belirtilen zanlının bugün hakim karşısına çıkarılması öngörülüyor.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen olayla ilgili olarak açıklamada bulunarak Danimarka'nın acımasız bir saldırıya uğradığının altını çizerek, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Silahlı saldırının gerçekleştiği alışveriş merkezinde 140’tan fazla dükkan ve mağaza bulunuyor.

Danimarka’da en son 2015 senesinde Kopenhag'da bir sinagoga ve bir kültür merkezine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen çifte saldırıda 2 kişi yaşamını yitirmiş ve 6 polis yaralanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1631991/danimarkada-avm-saldirisi-3-olu-4-agir-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.